BAKAN ŞAHİN, ŞİREHAN HOTEL’E HAYRAN KALDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te hizmete yeni açılan Şirehan Hotel’i çok kapsamlı ve güzel bulduğunu belirterek, tarihi yapıların restore edilerek aslına uygun işlevlere kavuşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAKAN ŞAHİN, ŞİREHAN HOTEL’E HAYRAN KALDI






Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te hizmete yeni açılan Şirehan Hotel’i çok kapsamlı ve güzel bulduğunu belirterek, tarihi yapıların restore edilerek aslına uygun işlevlere kavuşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Şire Festivali ile ilgili değerlendirme de yapan Bakan Şahin, 2014 yılında festivalin daha geniş kapsamlı yapılabilmesi için gerekli desteği vereceklerini ifade etti.
1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali nedeniyle Şirehan Hotel’e gelerek çalışmalar hakkında festival koordinatörü Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan’dan bilgi alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ümit ve Öztan’ı kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin’e Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve kalabalık bir heyet eşlik etti.
Bakan Şahin, kendisine ikram edilen kuru üzüm, şire, bastık ve sucuğu beğendiğini belirterek, üzüm suyundan yapılan şire ve şire ürünlerinin sağlıklı ürünler olduğunu ifade ederek kendisinin de şire yapan bir aileden geldiğini belirtti. Tanıtım çalışmaları için her türlü desteği sağlayacaklarını dile getiren Bakan Şahin, “Şire festivalini güçlü bir uluslararası festivale dönüştüreceğiz. Ahmet Ümit Bey ve Tahir Tekin Öztan Bey ile konuştuk. Hep beraber bunun altyapısını oluşturacağız. Burada muhteşem bir güzellik var. Dünyanın hiçbir yerinde bu güzelliği göremezsiniz. Bu bize ait bir güzellik. Bu güzelliği de yaşamak ve yaşatmak lazım” dedi.
Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ben şire yaparak büyüyen bir aileden geliyorum. Baktığınız zaman aslında çok emekli bir iş. Hakikaten üzüm suyundan pestil yapmak, ondan da sucuğu yapmak çok emek isteyen bir iş. Ama korkunç bir lezzet var. Bir o kadar da doğru beslenmenin altyapısı var. Biz bunlardan uzaklaştığımız için kan değerlerimizde ciddi bozulmalar yaşandı. Doğaldan uzaklaştığımız için. Bu gün demir, vitamin almak zorunda kalıyoruz. Oysa üzüm suyundan pestili ve sucuğu yemek kültürünüz içinde koruduğunuz zaman kesinlikle hiçbir ek vitamine, ek katkı maddelerine, demire gerek kalmayacak. Bu ürünlerimizde çok büyük emek ve lezzet var ve çok sağlıklı. Biz bu ürünlerimizi uluslararası boyuta taşıyacağız. Gelecek sene uluslararası boyutta, herkesin buraya geldiği ve cazibesini arttırdığımız bir noktaya getireceğiz. Bizdeki tarhanayı alın götürün bilim dünyasında bunun testini yaptırın. Herhalde bundan daha sağlıklı bir besin yoktur. Bizim öze, doğaya dönemiz ve hastalıklarla uğraşmayıp çareyi buralarda bulmamız gerekiyor.”
Açılışı vatandaşlar tarafından yapılarak Türkiye’de açılış modeliyle farklı bir noktaya taşınan Şirehan Hotel’de incelemeler yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hizmete yeni giren hoteli çok kapsamlı ve güzel bulduğunu belirterek, “Böyle büyük bir ve güzel bir hotel olabileceğini düşünememiştim. Her şey mükemmel dizayn edilmiş. Ata yadigârı bir eserimiz gelecek nesillere daha sağlıklı intikal edebilecek hale gelmiş. Umarım ülke ve Gaziantep turizmine hayırlı olur. Şirehan’ın restorasyonunu gerçekleştirerek kültürümüze yeniden kazandıran Tahir Tekin Öztan’ı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“DÜNYAYA ÜZÜMDEN ŞARAP DIŞINDA ŞEYLER YAPILDIĞINI GÖSTERDİK”
Yemiş Han ve Şirehan’ı restore ettirerek iki yapının da dünya kültür mirasına kazandırılmasını sağlayan Tahir Tekin Öztan yaptığı çalışmalar hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e bilgi verdi. Tahir Tekin Öztan, yapılan festival ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Şire festivalimiz çok güzel geçti. Bağ bozumu ile başlayıp, şirenin nasıl yapılacağını gösterdik. Her şeyden önemlisi uluslararası bir festival düzenlediğimiz için dünyanın farlı 15 ülkesinden meşhur şefler geldi. Bu şefler ve bütün dünya üzümden sadece şarap yapıyor. Biz üzümden yalnızca şarap yapılmadığını, üzümden neler yapılabileceğini, sucuktu, bastıktı, muskaydı, tarhanaydı gibi ürünlerin de yapılabileceğini gösterdik. Türk mutfağının ve Gaziantep mutfağının bütün zenginliklerini kendilerine sergiledik. Yalnızca şireyle de kalmadı. Gaziantep yemeklerini de kendilerine yedirdik. Kültürümüzü çok güzel tanıtmış olduk. Bir ülkenin, şehrin tanıtımı o ülkenin ve şehrin mutfağından geçer. Biz de bu festivalde bunun en güzel örneğini sergiledik. Bütün dünyanın ortak dili yemektir, içmektir. Biz de burada bu konuda çok üstün bir başarı sağladık. Şehirden de katılım çok fazla oldu. Festivalimize Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve halkımız katıldı. El ele verirsek önümüzdeki sene bunu daha da genişleterek çok güzel bir festival haline getireceğiz. Uluslararası festival yapacağız ve ülkemizi, kentimizi tanıtacağız.”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tahir Tekin Öztan ve Ahmet Ümit’e ayrı ayrı teşekkür ettikten sonra festivale katılmak için dünyanın birçok ülkesinden gelen gurme ve şeflerle de tanışarak onlarla sohbet etti. Bakan Şahin, incelemelerini tamamladıktan sonra Şirehan Hotel’den ayrıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.