BAKAN ŞAHİN: "YILDA 20 BİN ÇİFTİMİZİN EVLİLİĞİNİ KURTARABİLİRİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği “İstanbul’un Hanımefendisi” konulu toplantıda son yıllarda artış gösteren boşanma konularına değindi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAKAN ŞAHİN:






Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği “İstanbul’un Hanımefendisi” konulu toplantıda son yıllarda artış gösteren boşanma konularına değindi. Bakan Şahin, evlilik öncesi ve sonrasında verilen eğitimlerle 20 bin yuvanın kurtarılabileçeğini belirterek, “Bu eğitimin nasıl verileceğini planladık. Pilot çalışmalarımızda bunun sonuçlarını görebildik, yılda 20 bin çiftimizin evliliğini kurtarmış oluruz bu eğitimle” dedi.
Bakan Şahin, İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin Barcelo Eresin Topkapı Otel’de düzenlediği “İstanbul Hanımefendisi” konulu toplantıya katıldı. Toplantıya Bakan Şahin’in yanı sıra İstanbul Suriçi Grubu Derneği Genel Sekreteri Fatma Akın, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Şeyma Döğücü ve çok sayıda davetli katıldı. Burada verilen öğlen yemeğinin ardından kürsüye davet edilen Bakan Şahin, konuşmasına Demokratikleşme Paketi’nde yer alan başörtüsü konusuna değinerek başladı. Programın davetlileri arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk başörtülü Sancaktepe Belediye Başkanı Yardımcısı olan Şeyma Döğücü’yü örnek gösteren Bakan Şahin, “İşte biraz önce değerli başkan yardımcımız, başörtülü ilk belediye başkan yardımcısı olarak hitap etti. Çok zaman kaybettik. Enerjimizi başka yerlere harcadık. Bunun bir zenginlik olduğunu, daha yeni yeni konuşabilmeye başladık. Bu o kadar önemli bir nokta ki. İleri demokrasi dediğimiz şey de bunun gereğini yapmak. Kimseyi inancı, dili, rengi ayırt etmeden biz biriz ve beraberiz anlayışını getirebilmek. İşte bunun için uğraşıyoruz” dedi.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK 10. EKONOMİSİ OLACAĞIZ”
Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ile birlikte dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Şahin, “Biz yoksulluğu azaltmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz, zenginin hakkını korumak da zengin ve fakir arasındaki farkı kapatmaktan geçiyor. Toplumsal huzur ve barışı korumak da bu barışı sağlamaktan geçiyor. Dünyanın 10. en büyük ekonomisi olacağız diyoruz. Biz OECD ülkelerinin içerisinde gelir dağılımı adaletini en hızlı düzelten üç ülkeden bir tanesi olduk. Somali’de, Pakistan’da, Suriye’de zor durumda olanlara yardım edip elimizi uzattık. Çatışmanın, savaşın kazananı yoktur. Ama en çok kaybedeni de kadınlar ve çocuklar oluyor” diye konuştu.
Son dönemlerde artış gösteren boşanma konularına da değinen Bakan Şahin, konuyla ilgili verilen eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bakan Şahin, “Mutlu ve huzurlu aile, mutlu bir çocuk ve iyi bir gelecektir. Onun için evlilik öncesi eğitimine başladık. Nişanlı çiftlerimiz geliyor, sorunu nasıl çözebilirim diye alt yapıyı veriyoruz. Ayrılmaların yüzde 39’u ilk 5 yılda oluyor. Biz baştan o işi dağıtmadan yürütmeye çalışıyoruz. Araştırmalarda ortalama bizim her yıl 550 bin evlilik oluyor. 100 bin kadarıyla boşanma oluyor. Yüzde 80’i yeniden evleniyor, yüzde 17’si de eski eşiyle evleniyor. O kadar hızlı karar veriyoruz ki, bunu yaşadığımız zaman öğreniyoruz ve yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Biz bunu parçalamadan nasıl toparlayabiliriz diye çalıştık. Ve bunun eğitimini nasıl yapacağımızı planladık. Pilot çalışmalarımızda bunun sonuçlarını görebildik. Yılda 20 bin çiftimizin evliliğini kurtarmış oluruz bu eğitimle” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.