BAŞBAKAN ERDOĞAN ADANA’DA (4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana’ya bölgesel bir havalimanı kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Adana’ya 15 milyon yolcu kapasiteli bölgesel havalimanını kazandırıyoruz.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAŞBAKAN ERDOĞAN ADANA’DA (4)






Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana’ya bölgesel bir havalimanı kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Adana’ya 15 milyon yolcu kapasiteli bölgesel havalimanını kazandırıyoruz. Bu havalimanının kapasitesi istendiğinde 30 milyon’a çıkartılabilecek” dedi.
İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Adana’ya yapacakları yeni yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kente yapılacak 28 kilometrelik güney çevre yolunu 2015’te tamamlamayı istediklerini ifade eden Erdoğan, kente yapılması planlanan metroyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’nin proje hazırlayıp sunmasını beklediklerini kaydetti.
Yeni dönemde en büyük yatırımlardan birinin şehir stadı olacağını kaydeden Erdoğan, “Adana’ya 33 bin kişilik bir stat yapacağımızı söylemiştim. Söylediğimizin arkasında durduk. Sözleşmeyi 19 Eylül imzaladık ve 23 Eylül’de de yer teslimini yaptık. Toplam maliyet 140 milyon lira. İnşallah 2015 Aralık ayında da bu stadyumun tamamlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Erdoğan, Adana için en büyük projelerinden birinin ise bölgesel havalimanı olduğunu kaydetti. Çukurova Bölgesel Havalimanını yap, işlet, devret modeliyle yapacaklarını dile getiren Erdoğan, “Havalimanının yer teslimini 15 Mart 2013’te yaptık. Süresi 36 ay. 2016’da tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam yatırım bedeli 357 trilyon. Bu havalimanı Adana’ya hitap edecek, Mersin’e hitap edecek, Çukurova’ya hitap edecek. Yapım için 8 milyon metrekarenin üzerinde bir alanı kamulaştırdık. İlk aşamada yolcu kapasitesi yılda 15 milyon kapasiteye sahip. Hem iç hem de dış hat trafiğine açık ve büyüyebilir şekilde yapılacak. Kapasite istendiğinde 30 milyon yolcu kapasitesine çıkartılabilecek” ifadelerini kullandı.
Şehir hastanesinin de kapasitesinin artırıldığına dikkat çeken Erdoğan, konuşmasının sonunda vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Adana’mıza bir büyük şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen hafta İstanbul’umuza Adana’dan bakan, milletvekili, valimiz ve diğer arkadaşlarımız geldiler. İstanbul’da müteahhit firmalarla sözleşmeler imzalandı. Bu noktada da dediğimizi yapıyoruz. Hazırlıkları tamamladık ve bu gün Adana Şehir Hastanesi’nin temelini işte bugün buradan atıyoruz. Buranın kapasitesi bin 320’yi bunu bin 550’ye çıkardık. İnşaatı 30 ay olarak belirledik. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp Adana’ya çok büyük, çok modern ve bölge illerin de hizmetini görecek bir hastane kazandıracağız. Temelini atacağımız hastanenin biran önce tamamlanmasını temenni ediyorum. Bakanlarımızı, kurumlarımızı, özel sektörümüzü, belediyelerimizi, hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Sizlerin de Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.”
Mitingin ardından temel atma törenini gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla hep birlikte “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi.
ÇOCUĞU HASTA KADIN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI
Bu arada Başbakan Erdoğan’ın konuşması öncesi, çocuğu hasta olan bir kadın bağırarak sesini Başbakan’a duyurdu. Başbakan derdini öğrenince kadını Sağlık Bakanını yönlendirdi, kadın, Bakan Müezzinoğlu’nun yanında hüngür hüngür ağladı. Bakan Müezzinoğlu, kadını dinledikten sonra ilgilenmesi için bir görevli ile gönderdi.
ERDOĞAN, ANAHTAR VERDİĞİ KADINA ÇOCUK SAYISINI SORDU
TOKİ’nin alt gelir grubuna yönelik yaptığı konutların hak sahiplerini anahtar teslimi yapılırken Başbakan Erdoğan, anahtar verdiği hak sahibi bir kadına kaç çocuğu olduğunu sordu, 2 adet olduğu cevabını alınca “Biz ne dedik, 3 olacak demedik mi ?” diye sordu. Kadın da geç evlendiklerini iki çocukları olduğunu söyleyince Başbakan da “O zaman torunlarınız 3 olur inşallah” dedi.
BAKAN ÖMER ÇELİK: “TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK VE İSTİKRARSIZLAŞTIRMAK İÇİN PROVAKASYONLAR YAPILIYOR”
Öte yandan törende Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da kısa bir konuşma yaptılar.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstasyon meydanında toplanan kalabalığın Başbakanın sadece bu meydanda değil, dünyanın tüm başkent ve meydanlarında söylediklerinin en sıkı takipçisi olduklarını söyledi. İlk defa AK Parti Hükümeti’nin seçim zamanı gözetmeden açılışlar yaptığını, temeller attığını belirten Çelik, “Ortadoğu’daki kardeş ülkelerin bugün nasıl istikrarsızlaştırıldığını,milletin hak, hukuk ve hürriyetlerinin nasıl gasp edildiği net biçimde görülüyor. Türkiyemizin de önünü kesmek ve istikrarsızlaştırmak için zaman zaman çeşitli provakasyonlar yapılıyor. Ancak, demokrasinin arkasındaki namusu sandığı korumak için en kararlı kitle işte burada istasyon meydanındadır” dedi.
VALİ COŞ: “OTEL KONFORUNDA HASTANE KAMPUSU İLE ADANA ORTADOĞU’NUN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK”
Vali Hüseyin Avni Coş, Başbakan Erdoğan’ın hizmete açacağı ve temelini atacağı hizmetlerin Adananın kazandığı en büyük yatırımlardan biri olduğuna dikkat çekti. Vali Coş, “Adanamız bir hamlede toplam 1550 yataklı 7 modern şehir hastanesi kazanacak. 5 yıldızlı otel konforunda konforunda hastane hizmeti sağlanacak, böylece Adana birçok Avrupa ülkesinde bile olmayan hastaneler kampusüne kavuşacaktır. Adanamız şehir hastaneleri kampusu ile konumunu güçlendirecek, Ortadoğu’nun sağlık üssü olacaktır” dedi.
Vali Coş, proje bedeli 834 milyon olan sanayiden tarıma, eğitimden turizme 91 özel ve kamu yatırımının da burada toplu açılışının gerçekleştirildiğini, TOKİ tarafından alt gelir grubu için yapılan 2 bin 304 konutun hak sahibine teslim edileceğini, yine Seyhan Belediyesi ile TOKİ’inin ortaklaşa gerçekleştirdiği 1398 kentsel dönüşüm konutunun da hak sahibine teslim edileceğini kaydetti.
Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Adana ve Mersin Milletvekilleri katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.