BAŞKAN ÖZCAN: "MERSİN YENİ OTOGARA 5 AY İÇİNDE KAVUŞACAK"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in yeni otobüs terminaline 5 ay içinde kavuşacağını bildirdi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN ÖZCAN:






Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in yeni otobüs terminaline 5 ay içinde kavuşacağını bildirdi.
Mersin’e yakışır bir şehirlerarası otobüs terminalinin temelini Mart ayında attıklarını kaydeden Başkan Özcan, yeni otogarın Çavuşlu’da bulunan ve rehabilite edilen eski çöp depolama alanının yanında yer alan yaklaşık 180 dönümlük alana inşa edildiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı içinde yaptığı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olduğunu vurgulayan Özcan, “Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir. Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu’da bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa ediyoruz. Söz konusu yerde inşa edilen otobüs terminali, kentimizin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn ediliyor ve 40 perondan oluşuyor. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde ayrıca alış-veriş merkezleri ve sosyal birimler de mevcut olacak” dedi.
Yapımı devam eden yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunu sözlerine ekleyen Özcan, “Yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce şehirlerarası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, hem de inşa edileceği Toroslar ilçesine ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.