BAŞKAN TUNA, KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATINI İNCELEDİ

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi’nde yapımı devam eden çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını bildirdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAŞKAN TUNA, KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATINI İNCELEDİ






Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi’nde yapımı devam eden çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını bildirdi.
Başkan Tuna, teknik ekibi ile birlikte Halkkent Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda inşa ettikleri çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi inşaatını gezerek, çalışmaları inceledi. Selçuklu Türk Mimari özelliğini yansıtacak şekilde tasarlanan merkezde çalışmalarla ilgili bilgiler alan ve talimatlar veren Tuna, Toroslar’a ayrı bir canlılık katacak olan Kültür Merkezi Projesi yapımının en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Kültür Merkezi’nin Toroslar için gerçekleştirilmiş en büyük ve gereksinim duyulan başlıca hizmetler arasında olduğunu ifade eden Tuna, “Sanatsal değeri ve Selçuklu Türk mimari özelliğiyle Toroslar ve Mersinimize çok önemli bir eser kazandırıyoruz. Sanatın belirli bölgelere ve kitlelere ulaşmasını değil, tüm halkımızın kültür ve sanata yakın olmasını istiyoruz. Çok amaçlı Kültür Merkezi ile tüm sanatseverler merkezin içinde yer alacak tiyatro oyunları, seminerler, konferanslar ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulabilecek. Bu kültür merkezimiz ile her alanda kültürel değerlerimizi halkımızla daha fazla paylaşabileceğiz” dedi.
Kültür Merkezi’nde 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli konser, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alan, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler ile 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeteryalar, süs havuzları, kapalı otopark ve iki tane 100 kişilik sinema salonun yer alacağı bilgisini veren Tuna, kültür merkezinin ilçede büyük bir boşluğu dolduracağını da sözlerine ekledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.