BAŞKENT’TE İLGİNÇ EYLEM

Sen üyesi memurlar, yaptıkları eylemde 1 kilometrelik yolu 25 dakika boyunca geri geri yürüdü.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKENT’TE İLGİNÇ EYLEM






Sen üyesi memurlar, yaptıkları eylemde 1 kilometrelik yolu 25 dakika boyunca geri geri yürüdü.
Hak-Sen üyeleri, kazanılmış haklarını geri alabilmek için yaptıklarını dile getirdikleri eylemde Güvenpark’ta bir araya geldi. 20 kişilik grup, “Az Gittik Uz Gittik, Hep Geri Geri Gittik”, “İşimiz Ağır Gelirimiz Hafif” ve “Gelir Uzmanı, Uzman Değil mi” yazılı döviz ve sloganları eşliğinde Güvenpark’tan Maliye Bakanlığı’na doğru geri geri yürümeye başladı.
1 kilometrelik mesafeyi 25 dakika boyunca geri giderek yürüyen Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve üyeler, eylemde yolun azizliğine uğrayıp düşme tehlikesi atlattı.
Hak-Sen Genel Başkanı Çivi, memurların, kamu çalışanlarının kazanılmış halklarını kaybettiğini söyleyerek, “Memurlar emekli olamıyorlar, ancak ikinci bir iş bulduklarında emekli olabiliyorlar. Fazla mesai alamıyor, görevinde yükselemiyor ve her geçen gün hak kaybına uğruyor. Bunu protesto için, hükümet ve yetkililerin dikkatini çekmek için geri geri yürüyoruz. Geri yürümek çok zor bir şeymiş, ilk defa böyle bir yürüyüş deniyoruz. Başka da çaremiz yok. Ne kadar düz yürüdük, güzel açıklamalar yaptık, bizi anlayacakları şekilde konuştuk ama derdimizi anlatamadık” dedi.
Basın açıklamasını Maliye Bakanlığı binasına ters dönerek yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.