BAYRAMDA HER 30 KİLOMETREDE BİR POLİS EKİBİ GÖREV YAPACAK

11 Ekim 2013 günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri aldığı, şehirler arası yolda her 30 kilometrede bir trafik ekibinin görev yapacağı bildirildi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
BAYRAMDA HER 30 KİLOMETREDE BİR POLİS EKİBİ GÖREV YAPACAK






11 Ekim 2013 günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri aldığı, şehirler arası yolda her 30 kilometrede bir trafik ekibinin görev yapacağı bildirildi.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla, ilimiz şehir içi ve şehirlerarası yollarda Bayram öncesi ve Bayram tatili süresince çeşitli trafik tedbirleri alınmıştır” dedi.
Aydın, “ Vatandaşlarımızın il merkezinde herhangi bir trafik sıkışıklığı yaşamaması ve trafik güvenliğinin sağlanması için il merkezindeki rutin tedbirler dışında kurban satış yerlerinde, alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde, Osman Kavuncu ve Kocasinan Bulvarı, Asri Mezarlık güzergahında, Otobüs Terminalinde, Havaalanında ve tüm güzergahlarımızda gerekli tedbirler alınmıştır” ifadesinde bulundu.
Aydın, alınan önlemler konusunda şu bilgileri verdi:
“Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından görev alanı içerisinde yer alan güzergâhlarda tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekip görevlendirilecek, özellikle gün batımı (18.00-20.00) ve gün doğumunda (04.30-06.30) yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilenler ile uzun yoldan geldiği anlaşılan sürücüler uygun yerlerde konuşlanacak ekiplerimiz tarafından durdurularak kısa süreli araçlarından inmeleri sağlanacaktır.
Denetimlerde yorgunluğu, uykusuzluğu veya süre ihlali tespit edilenler ile dileyen vatandaşlarımız Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü (Anbar Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı No: 472) ile bağlı Pınarbaşı (Malatya yolu üzeri) ve Yeşilhisar (Niğde yolu üzeri) İstasyon Amirliklerinde ve sosyal tesislerde dinlenebilecekler bu süre zarfında da kendilerine ikramda bulunulacaktır.
Kurban Bayramı nedeniyle Çevreyolu üzeri başta olmak üzere bayram tatili süresince yollarımızda yapılacak olan trafik kontrollerinde; alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.