Beklenen Telefon Galaxy Alpha tanıtıldı

Bir süredir hakkında çıkan söylentilerden geçilmeyen Samsung Galaxy Alpha, tıpkı söylendiği gibi geçtiğimiz gün tanıtıldı.

15 Ağustos 2014 Cuma 08:13
Beklenen Telefon Galaxy Alpha tanıtıldı






Samsung Galaxy Alpha tanıtıldı

Bir süredir hakkında çıkan söylentilerden geçilmeyen Samsung Galaxy Alpha, tıpkı söylendiği gibi geçtiğimiz gün tanıtıldı.

Yaz başından beri neredeyse her gün hakkında yeni bir dedikodu çıkan Samsung’un metal çerçeveli akıllı telefonu Galaxy Alpha, Galaxy Note 4′ün lansmanına birkaç hafta kala tanıtıldı.

Galaxy Alpha yalnızca 6,7 mm kalınlığında ve bu kadar ince olduğu sızan fotoğrafınlarından anlaşılamıyordu. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışan telefonun ağırlığı ise 115 gram.

Akıllı telefon, 4,7 inç Super AMOLED ekranından yalnızca 720p çözünürlük sunuyor. Biz, iPhone 6′ya rakip olacağı söylenen Galaxy Alpha’dan Full HD çözünürlük bekliyorduk.

Galaxy Alpha, gücünü Exynos 5 Octa işlemciden alıyor. 8 çekirdekli bu işlemcinin dört çekirdeği 1,8 GHz hızındaki Cortex A15; diğer dördü ise 1,3 GHz saat hızında çalışan Cortex A7 mimarisine sahip. Telefonun belleği 2 GB, pili ise 1860 mAh.

Alpha’nın tereddüt yaratan tek özelliği 720p çözünürlüğü değil. Samsung telefonlarda alışık olduğumuz microSD kart desteği bu cihazda yer almıyor. Bir diğer deyişle, telefonun 32 GB’lık dahili depolama alanı artırılamıyor.

Rusya’da 609 dolar fiyat etiketiyle satılacağı açıklanan Galaxy Alpha, eylül ayı içerisinde 150 ülkede satışa sunulacak.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.