BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK SEMİNERİ

Dünya Sağlık Örgütü RS10 projesi kapsamında Döşemealtı Belediyesi personeli trafikte yaya önceliği ve emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK SEMİNERİ






Dünya Sağlık Örgütü RS10 projesi kapsamında Döşemealtı Belediyesi personeli trafikte yaya önceliği ve emniyet kemerinin önemi anlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü koordinatörlüğünde RS10 Projesi kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçelerin belediye personellerine yönelik bilgilendirme seminerlerine Döşemealtı İlçe Belediyesi personelini bilgilendirme toplantısı ile devam edildi. Döşemealtı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi ve yaya öncelikli kent projesinin detayları anlatıldı.
Slayt gösterimleri ve sinevizyon eşliğinde pilot bölge olan Konyaaltı, Akdeniz Üniversitesi kampusü ve Kaleiçi’nde uygulanan yaya öncelikli kent projesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Türkiye’de trafik kazalarının ağır yaralamalı ya da ölümle sonuçlanmasının en önemli nedenlerinden birinin emniyet kemeri kullanılmaması olduğu vurgulayan seminerde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürvekili Dündar Özbayrak, Türkiye’de kazalarda her yıl yaklaşık 8 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Özbayrak, “Emniyet kemeri kullanımı kazalarda ölüm riskini yüzde 60 oranında düşürüyor.Bu seminerin amacı da kazalarda meydana gelebilecek yaralanma ve ölümleri azaltmak” dedi.
Seminerlerin belediye personellerinin eğitimi ile devam ettiği ve önümüzdeki günlerde okullarda sürdürüleceği bildirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.