BELEDİYE’DEN FATMA NİNE’YE YARDIM ELİ

Derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’ya Kastamonu Belediyesi yardım elini uzattı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BELEDİYE’DEN FATMA NİNE’YE YARDIM ELİ






Derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’ya Kastamonu Belediyesi yardım elini uzattı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Fatma Nine’ye yeni bir konut yapıldı.
Kastamonu’nun Aktekke Mahallesi Yeşiloğlu Sokak üzerinde derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’nın sağlıksız bir ortamda yaşadığını gören mahalle sakinleri, yardım talebiyle Kastamonu Belediyesi’ne başvurdu. Bunun üzerine Kastamonu Belediye Başkanlığı’na bağlı ekipler, Fatma Baltacı’nın yaşadığı evde incelemelerde bulundu. Söz konusu evin insan yaşamına uygun olmadığı ve sağlığı tehdit ettiği yönünde rapor tutan Belediye ekipleri, yaşlı vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeni bir konut yapılması için girişimlerde bulundu. Yaklaşan kış ayını da göz önünde bulunduran Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını hızlandırarak kısa sürede yeni bir konutun yapımını gerçekleştirdi.
Mahalle sakinleri ise bu duyarlı davranışlarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan ile Belediye Fen İşleri Müdürü Tahsin Babaş’a teşekkür etti. Belediyenin hizmetinden memnuniyet duyan mahalle sakinleri, Sayan ve Babaş’ı mahallelerine davet ederek ikramda bulundu. Mahalle sakinleri tarafından yapılan davete katılan Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan ve Müdür Tahsin Babaş, Fatma Nine ile birlikte, yeni yapılan evi gezdiler. Fatma Baltacı, eski evinde içme suyunun bile bulunmadığını belirterek, içme suyu ihtiyacını her gün biraz ilerideki Ayıcılar Camisi’nin çeşmesinden karşıladığını, fakat rahatsızlığı nedeniyle son dönemde bunu da yapamaz hale geldiğini söyledi.
Eşi Bayram Baltacı’yı 25 yıl önce kaybettiğini ifade eden Fatma Nine, “O günden itibaren yalnız yaşamaya başladım. 25 yıldır bu evde eşimin hatıralarıyla yaşıyorum. Bu yüzden bu baraka evden ayrılmayı hiç istemedim. Ama artık ihtiyaçlarımı kendim karşılayamaz hale geldim” dedi. Fatma Nine, hiç çocuğu olmadığı için hayatını tek başına idare etmeye çalıştığını, ama tüm mahalle sakinlerinin kendisiyle ilgilendiklerini ve ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi. Yaşlı nine, ayrıca kendisine yeni bir barınma yeri hazırlayan Belediye yetkililerine teşekkür etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.