• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. BELEDİYE'DEN FATMA NİNE'YE YARDIM ELİ
Ajans
Yayınlanma: 04 Ekim 2013 - 00:00

BELEDİYE'DEN FATMA NİNE'YE YARDIM ELİ

Derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’ya Kastamonu Belediyesi yardım elini uzattı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BELEDİYE’DEN FATMA NİNE’YE YARDIM ELİ
Derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’ya Kastamonu Belediyesi yardım elini uzattı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Fatma Nine’ye yeni bir konut yapıldı.
Kastamonu’nun Aktekke Mahallesi Yeşiloğlu Sokak üzerinde derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veren 95 yaşındaki Fatma Baltacı’nın sağlıksız bir ortamda yaşadığını gören mahalle sakinleri, yardım talebiyle Kastamonu Belediyesi’ne başvurdu. Bunun üzerine Kastamonu Belediye Başkanlığı’na bağlı ekipler, Fatma Baltacı’nın yaşadığı evde incelemelerde bulundu. Söz konusu evin insan yaşamına uygun olmadığı ve sağlığı tehdit ettiği yönünde rapor tutan Belediye ekipleri, yaşlı vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeni bir konut yapılması için girişimlerde bulundu. Yaklaşan kış ayını da göz önünde bulunduran Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını hızlandırarak kısa sürede yeni bir konutun yapımını gerçekleştirdi.
Mahalle sakinleri ise bu duyarlı davranışlarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan ile Belediye Fen İşleri Müdürü Tahsin Babaş’a teşekkür etti. Belediyenin hizmetinden memnuniyet duyan mahalle sakinleri, Sayan ve Babaş’ı mahallelerine davet ederek ikramda bulundu. Mahalle sakinleri tarafından yapılan davete katılan Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan ve Müdür Tahsin Babaş, Fatma Nine ile birlikte, yeni yapılan evi gezdiler. Fatma Baltacı, eski evinde içme suyunun bile bulunmadığını belirterek, içme suyu ihtiyacını her gün biraz ilerideki Ayıcılar Camisi’nin çeşmesinden karşıladığını, fakat rahatsızlığı nedeniyle son dönemde bunu da yapamaz hale geldiğini söyledi.
Eşi Bayram Baltacı’yı 25 yıl önce kaybettiğini ifade eden Fatma Nine, “O günden itibaren yalnız yaşamaya başladım. 25 yıldır bu evde eşimin hatıralarıyla yaşıyorum. Bu yüzden bu baraka evden ayrılmayı hiç istemedim. Ama artık ihtiyaçlarımı kendim karşılayamaz hale geldim” dedi. Fatma Nine, hiç çocuğu olmadığı için hayatını tek başına idare etmeye çalıştığını, ama tüm mahalle sakinlerinin kendisiyle ilgilendiklerini ve ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi. Yaşlı nine, ayrıca kendisine yeni bir barınma yeri hazırlayan Belediye yetkililerine teşekkür etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Son Haberler
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin dans ettiği yer adeta büyülüyor
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin...
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun ta kendisi... İzmir’den 3 saatte doğayla baş başa
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun...
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım Bakanlığı sahte gıdaları ifşa etti
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım...
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario Lemina hayırlı olsun
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario...
Bu hatayı milyonlar yapıyor: Görünüşte masum, sonuçları korkunç! Şarjdayken telefonla oynamak tehlike saçıyor
Bu hatayı milyonlar yapıyor: Görünüşte masum, sonuçları korkunç!...
AYDINSPOR 1923 ÇANKIRISPOR KARŞISINDA
AYDINSPOR 1923 ÇANKIRISPOR KARŞISINDA

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.