“BEN BUGÜN BİR HAYVANIM” DİYEREK KENDİNİ PADOĞA KAPATTI

Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Uşak hayvan barınağında eylem yapan bir vatandaş boynuna ip bağlayarak kendisini köpek padoğuna kapattı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
“BEN BUGÜN BİR HAYVANIM” DİYEREK KENDİNİ PADOĞA KAPATTI






Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Uşak hayvan barınağında eylem yapan bir vatandaş boynuna ip bağlayarak kendisini köpek padoğuna kapattı.
Uşak’ta Nida Çetinşahin isimli hayvansever, hayvanlara yapılan kötü muameleye dikkat çekmek için ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Uşak Belediyesi hayvan barınağında boş bir köpek padoğuna kendisini iple bağlayan Çetinşahin, şunları söyledi: ”bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Ben bu günün anlamı için kendimi padoğa kapattım. Bugün ve bundan sonra her gün bu zulüm bitene kadar ben sokak kedisiyim, deneylere kurban giden bir tavşanım, kürkümün canlı canlı yüzüldüğü bir tilkiyim, ormanları rant için yakan acizlerin çıkardığı yangında cayır cayır alevlerin arasından kaçamayan bir kaplumbağayım, tecavüze uğrayan, zehirlenen, itlaf edilen zavallı bir hayvanım, ben bugün ve bu zulüm bitene kadar insanım demeye utanıyorum. O zaman ben bir hayvanım.”
Çetinşahin, hayvanlara doğal ortam bırakılmadığı ve şehirlerin her geçen gün betonlaştırıldığı için bu hayvanların yaşam haklarının ellerinden alındığını söyledi. Eylemci Nida Çetinşahin, eylemi yapmasının maksadını hayvanların haklarını savunmak olduğunu belirtti. Nida Çetinşahin ve arkadaşları, hayvan barınağı yetkililerinin uyarısı üzerine padoktan çıkarak olaysız bir şekilde barınaktan ayrıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.