BEYAZ SARAY: “KRİZ, İRAN VE SURİYE’YE UYGULANAN YAPTIRIMLARI AKSATIYOR”

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Maliye Bakanlığı’nın İran ve Suriye’de dahil olmak üzere yaptırımları uygulamakla görevli birimin, çalışanlarının hükümetin kapanması sebebiyle ücretsiz olarak izne çıkarılmasından dolayı “temel işlevlerini” sürdüre

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BEYAZ SARAY: “KRİZ, İRAN VE SURİYE’YE UYGULANAN YAPTIRIMLARI AKSATIYOR”






Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Maliye Bakanlığı’nın İran ve Suriye’de dahil olmak üzere yaptırımları uygulamakla görevli birimin, çalışanlarının hükümetin kapanması sebebiyle ücretsiz olarak izne çıkarılmasından dolayı “temel işlevlerini” sürdüremediği ifade edildi.
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında Temsilciler Meclisi’nde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ülkede patlak veren krizin sebep olacağı sonuçlardan bahsetti. Maliye Bakanlığı’nın ABD adına yaptırımları uygulamakla görevli olan biriminin, hükümetin kapanması nedeniyle 175 çalışanından yalnızca 11 tanesinin görevine devam edebildiğini söyleyen Carney, birimin İran ve Suriye’ye uygulanan yaptırımlardan da sorumlu olduğunu ancak çalışan azlığından dolayı ‘temel işlevlerini’ sürdürmekte sıkıntı yaşadığını dile getirerek, “Bu durum, Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler tarafından hükümetin kapatılması yönünde alınan tamamıyla gereksiz bir kararın olumsuz bir sonucudur” şeklinde konuştu.
Beyaz Saray sözcüsü Carney ayrıca Obama yönetiminin, Cumhuriyetçiler tarafından sunulan, ücretsiz olarak izne çıkarılan federal hükümet çalışanlarına geçmişe dönük olarak ödeme yapılmasını öngören bir taslağı Temsilciler Meclisi’nde destekleyeceğini belirtti. Carney, “Yine de, yalnızca bu taslak, fon yetersizliğinin ciddi sonuçlarına çözüm olamayacak” ifadelerinde bulundu.
Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’e de seslenen Carney, Senato’dan da onay almış geçici bir bütçe tasarısını oylamaya sunması çağrısında bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.