BEYŞEHİR’DEKİ DOWN SENDROMLU GENCE KÖTÜ MUAMELE İDDİALARI

Konya’nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, ilçe merkezindeki bir rehabilitasyon merkezinde down sendromlu gence kötü muamele iddiaları ile ilgili olarak, “Türkiye’yi derinden sarsan ve üzüntüye yol açan olay Beyşehir için büyük bir şansız

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BEYŞEHİR’DEKİ DOWN SENDROMLU GENCE KÖTÜ MUAMELE İDDİALARI






Konya’nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, ilçe merkezindeki bir rehabilitasyon merkezinde down sendromlu gence kötü muamele iddiaları ile ilgili olarak, “Türkiye’yi derinden sarsan ve üzüntüye yol açan olay Beyşehir için büyük bir şansızlık” dedi.
Taşdelen yaptığı açıklamada, rehabilitasyon merkezinde güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan dayak iddialarıyla ilgili başlatılan idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Olayı ilk olarak duydukları andan itibaren Beyşehir’de 2 okul müdürünü muhakkik olarak görevlendirdiklerini belirten Taşdelen, ardından yasal işlem için süreci başlattıklarını kaydetti. Konya Valiliği’nin direktifi doğrultusunda Beyşehir Kaymakamlığı’nın resmi yazısıyla Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de müfettiş istediklerini aktaran Taşdelen, “Beyşehir’de bugün il denetmenlerine Beyşehir’deki muhakkik arkadaşlarımız görevlerini devretti. Olayın inceleme ve soruşturması bundan sonra il denetmenleri tarafından yürütülecek” dedi.
Kendisinin de izlediği görüntülerle ilgili olarak Taşdelen, “Ben her şeyden önce Beyşehir için olayın büyük bir şanssızlık olduğunu düşünüyorum. Beyşehir, böyle bir olayla Türkiye’de lanse edilmeseydi, Türkiye’de adı böyle geçmeseydi daha farklı olaylarla gündeme gelseydi keşke” diye konuştu.
Dayak iddialarının mağduru olan down sendromlu gencin merkeze eğitim görmek amacıyla gittiğini vurgulayan Taşdelen, kötü muameleyle suçlanan öğretmenin ise merkezde görevli olmayan, Beyşehir’de daha önce zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yaparken tayin istediği Seydişehir ilçesinde bir okulda görev yapan eğitimci bir kimliğe sahip olduğunu, sadece o özel kurumun sahibinin eşi konumunda bulunduğunu anımsattı. Kötü muamele iddiasıyla suçlanan öğretmenin neden böyle bir şey yaptığına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Taşdelen, “Bana resmi anlamda gelen bir şey yok ama sokakta söylenen bir sürü şey var. İşte servis eden arkadaş orada çalışıyormuş. Aralarında belli bir işten çıkarma gibi bir olay olmuş zannederim. Görüntüleri de servis eden arkadaştaymış. Daha önce de bu arkadaş yıllarca idarecilik yaptı, orada ise öğretmen olarak çalışıyordu. Sanıyorum aralarında işten çıkarma veya başka bir şey var mı bilmiyorum ama sokaktan duyduğumuz şeyler. Ben kendilerinden bir şey duymadım. Duyduğumuz işten çıkartma veya buna benzer olaylardan kaynaklandığı söyleniyor” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.