BİMEKS YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT AKGİRAY:

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Electro World’ü almalarındaki en önemli sebebin Türkiye’de coğrafi olarak yayılmaları olduğunu ifade ederek, geleceklerinde mağazaları lojistik merkezi gibi gören internet üzerinden ticaret olacağına inandıklar

19 Kasım 2013 Salı 00:00
BİMEKS YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT AKGİRAY:






Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Electro World’ü almalarındaki en önemli sebebin Türkiye’de coğrafi olarak yayılmaları olduğunu ifade ederek, geleceklerinde mağazaları lojistik merkezi gibi gören internet üzerinden ticaret olacağına inandıklarını söyledi.
Electro World’ü almalarına ilişkin Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen kutlama yemeğinde konuşma yapan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, coğrafi yaygınlık için Electro World’ün kendilerine kalıp gibi oturduğunu belirterek, geleceklerinde mağazaları lojistik merkezi gibi gören internet üzerinden ticaret olacağına inandıklarını ve bu yeni ticaret dengesine uymayan alışveriş merkezlerindeki mağazalarını kapatacaklarını söyledi. Akgiray, şöyle konuştu:
“Bizim Electro World’ü almamızdaki en önemli sebebimiz, Türkiye’de coğrafi olarak yayılmak istiyoruz. Belki önümüzdeki dönemlerde bazı mağazalarımızı kapatacağız. Çünkü biz coğrafi ayrılık istiyoruz mağazalarda. Çünkü geleceğimizde mağazaları lojistik merkezi gibi gören internet üzerinden ticaret olacağına inanıyoruz. Bu coğrafi yaygınlığı sağlamak için Electro World bize kalıp gibi oturdu. Bundan sonraki mağaza açılışlarımız da o mantık içinde devam edecek. Ona uymayanları da zamanla telafi edeceğiz veya bu yeni ticaret dengesine uymayan alışveriş merkezlerindeki mağazalarımızı kapatacağız.”
Gelecekte lojistikle entegre olmuş, tamamen internet ve mağazacılığı birbirine entegre etmiş bir sistemin daha iyi olacağını ifade eden Akgiray, internetin önündeki engelin kırıldığı zaman internet satışlarının payının çok hızlı artacağını belirterek, “Geleceğe bakarken olmayan bir şey görüyorum. Olmayan şey de şu: Lojistikle entegre olmuş, tamamen internet ve mağazacılığı birbirine entegre etmiş bir sistem daha iyi oluyor. Yani şimdi siz buradan çıkıp eve giderken siparişinizi verdiğinizde siz evinize giderken size yetişecek bir kurye servisi, o hızla malı yetiştiren bir şey yok. Şimdi biz bunu 2 senedir test etmeye, küçük bir pazarda, küçük bir bütçeyle yapmaya çalışıyoruz. Hakikaten de belli ölçüde başardık. O kırılacak engel bu. İnternetin önündeki o engel kırıldığı zaman internet satışlarının payı çok hızlı artacak, yüzde 30’ları geçeceğini düşünüyoruz. Ve bunu yapabilenlerin de bugünkü manada e-ticaret şirketleri olmayacağını, onların pazardaki paylarının gittikçe daralacağını düşünüyoruz. Yani elin taşıyla havadaki kuşu vurarak bu iş olmayacak hale gelecek veya o şirketler kendilerini değiştirecekler” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.