BOLU’DA KÖROĞLU FESTİVALİ’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Bolu’da 27-29 Ekim 2013 tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Uluslar arası Köroğlu Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BOLU’DA KÖROĞLU FESTİVALİ’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI






Bolu’da 27-29 Ekim 2013 tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Uluslar arası Köroğlu Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Karacasu Beldesi’nde bulunan Gazelle Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Türk Cumhuriyetlerinin temsilcileri ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasında dost ülkelerden misafirleri görmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Göreve geldiğim günden bu yana şehrimizi doğasıyla uyumlu hale getirmeye çalışıyorum. Marka şehir olacak olan Bolu’da birinci Köroğlu Festivali’nin açılışını inşallah hep beraber yapacağız. Önümüzdeki dönem içerisinde planladığımız 90 bin metrekarelik bir alanda Köroğlu Parkı oluşturacağız. Bu parkta en tepe noktaya 25 metre yüksekliğinde bir Köroğlu heykeli dikeceğiz. Bu heykel hem otoyoldan, hem D-100’den, hem de şehrimizin her tarafından görülebilecek bir şekilde olacak” dedi.
Türk dünyasında Nevruz Tepesi’nin sadece Bolu’da olduğunu da vurgulayan Başkan Yılmaz, “Türk dünyasında önemli bir gün de Nevruz’dur. Sadece Nevruz Tepesi olan il de Bolu’dur ve Seben ilçesidir. İnşallah bundan sonraki Nevruz kutlamalarında Bolu’nun adının öne çıkmasını beklemekteyiz. Bu konuda bütün Türk dünyasının büyükelçilerinden destek bekliyoruz. Nevruz Bayramı Türk dünyasının cumhurbaşkanlarının katılımlarıyla 2013 yılında Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta kutlandı. 2014 yılında da Türkiye’de kutlanılması ile ilgili prensip kararı alındı” şeklinde konuştu.
- “EDEBİYATIMIZDA ÖNEMLİ BİR DEĞER”
Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tuimebayev, Köroğlu’nun edebiyatta önemli yeri olduğunu vurgulayarak, “İnşallah Bolu Belediyesi’nin bu yıl ilkini yapmak üzere planladığı tüm Türk dünyası ile ortak Köroğlu Festivali’nin en iyi şekilde yapılacağından hiç kuşkumuz yok. Köroğlu konusunda Kazakistan’da da çok büyük çalışmalar var. Bizim edebiyatımızda da çok meşhur bir kişi. Böyle bir etkinlikte emeği geçen herkese bende teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
- KIRGIZ BAKANDAN NEVRUZ’UN BOLU’DA KUTLANMASINA TAM DESTEK
Kırgız Cumhuriyeti Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Raev ise Başkan Yılmaz’ın Nevruz kutlamaları için Bolu’yu önermesine sıcak bakarak, “Köroğlu tüm Türklerin ortak kahramanıdır. 2013 yılında Türkmenistan’da Nevruz kutlamaları gerçekleştirilmiştir. Yedi ülkenin cumhurbaşkanının katılımıyla 2014 yılında arzu edilen şekilde Bolu’da olacaksa Kırgız tarafı olarak bu fikri destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.