• BIST 100

    9255,97%-0,25
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,59% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4140,61% 0,91
  • Ç. ALTIN

    6729,79% 0,00

Borsaya olan ilginin devam etmesini bekliyoruz

Ajans 23.09.2022 11:36:57
Borsaya olan ilginin devam etmesini bekliyoruz

Borsaya olan ilginin devam etmesini bekliyoruz

 

Allbatross Portföy Yönetim Şirketi’nin deneyimli analistlerinden Filiz Sarı Özcan, Fed, BoE ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz kararları sonrası piyasaları değerlendirdi. TCMB’nin bu toplantıda da 100 baz puanlık faiz indirimi ile politika faizini yüzde 12 seviyesine indirdiğini belirten Özcan, “Küresel çapta faizler yükselirken, TCMB bu etkinin ekonomik aktivite üzerinde yaratacağı hasara odaklanmış durumda görünüyor” dedi. İktisadi faaliyetlerdeki olası yavaşlamanın faiz indirimlerinin gerekçesi olarak öne çıktığını belirten Özcan, bu gerekçelerle ilerleyen dönemde de faiz indirimlerinin devam etme ihtimali bulunduğunu belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) toplantılarının olduğu yoğun bir haftayı geride bırakırken, küresel merkez bankalarının enflasyonla mücadelesi devam ediyor. Fed 75 baz puan, BoE ise 50 baz puanlık faiz arttırırken T.C. Merkez Bankası 100 baz puanlık faiz indirimi ile politika faizini yüzde 12 seviyesine indirdi. Allbatross Portföy Yönetim Şirketi’nin deneyimli analistlerinden Filiz Sarı Özcan, Fed, BoE ve T.C. Merkez Bankası’nın son kararları sonrası piyasaları değerlendirdi.

“TCMB enflasyon yerine büyümeyi ön planda tutmaya devam ediyor”

Allbatross Portföy Yönetim Şirketi deneyimli analisti Filiz Sarı Özcan, kararları şöyle yorumladı:

“Fed 75 baz puan, BoE ise 50 baz puanlık faiz artırımlarına gitti. Her iki merkez bankası da faiz artırımlarının devam edeceği sinyalini verdi. Faiz artırımlarının ekonomi üzerinde yaratacağı hasar nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahı düşük. Küresel merkez bankalarının faiz artırımlarına devam ettiği ortamda, geçen ay 100 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştiren TCMB, bu toplantıda da 100 baz puanlık faiz indirimi ile politika faizini yüzde 12 seviyesine indirdi. TCMB son toplantı metninde mevcut faiz seviyesinin yeterli olduğu mesajına rağmen bu indirimi gerçekleştirdi. TCMB enflasyon yerine büyümeyi ön planda tutmaya devam ediyor. Küresel çapta faizler yükselirken, TCMB bu etkinin ekonomik aktivite üzerinde yaratacağı hasara odaklanmış durumda görünüyor. Bu doğrultuda iktisadi faaliyetlerdeki olası yavaşlama faiz indirimlerinin gerekçesi olarak öne çıkıyor. Bu gerekçe korunduğu sürece ilerleyen dönemde de faiz indirimlerinin devam etme ihtimali bulunuyor.”

“İç tüketime yönelik hizmet eden şirketler ön planda kalmaya devam edebilir”

 Borsaya yönelimin devam etmesi beklediklerini belirten Özcan, şunları söyledi:

“Reel getiri yüzde -68 seviyesine doğru genişlerken tasarruf sahiplerinin birikimlerini korumak için borsaya yönelimin devam etmesini bekliyoruz. Bankacılık sektöründe son yaşanan sert dalgalanma nedeniyle endekste henüz dengelenme sağlanmış durumda değil. Ancak endeks seviyelerine odaklanmaksızın kısa vadede üçüncü çeyrek bilanço beklentilerine göre hareket edilebilir. Eylül sonu itibariyle üçüncü çeyrek bilanço dönemi sona erecek ve finansallar açıklanmaya başlayacak. Enflasyonun yükseldiği ortamda iç tüketime yönelik hizmet eden şirketler ön planda kalmaya devam edebilir. Top sezon olarak nitelendirdiğimiz havacılık sektörü ve küresel çapta yaşanan enerji krizinin desteklediği enerji şirketlerinin bilançolarının yatırımcılarını memnun etmesini bekliyoruz.”

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR