BOSKİ, İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI ASBEST BORULARI DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ), Bodrum su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, HDPE tipi borularla değiştirmeye devam ediyor.

13 Kasım 2013 Çarşamba 00:00
BOSKİ, İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI ASBEST BORULARI DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR






Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ), Bodrum su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, HDPE tipi borularla değiştirmeye devam ediyor.
Bu proje ile su kaçaklarının sıfırlanması, şebekede su kalitesinin iyileştirilmesi ve tam otomasyon kullanılarak verimli su yönetiminin sağlanması hedeflenerek proje kapsamında Gümbet Mahallesi sınırından İçmeler Bölgesi’ne kadar tüm boru hatlarının yenilenmesi planlanıyor.
BOSKİ tarafından yapılan açıklamada, projede Avrupa ve dünya standartlarının gerektirdiği malzeme ve tasarım ilkelerinin uygulanmakta olduğu, iş güvenliği ve çevre tedbirleri açısından yasal şartların üzerinde en yüksek teknik uygulamaların takip edildiği vurgulandı. Bodrum halkının çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi için trafik, çevre ve iş güvenliği açısından tedbirlerin uygulamaya konduğuna değinilen açıklamada, projenin Mart 2014 tarihinde tamamlanacağı, bu proje ile Bodrum Halkının sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacağının altı çizildi. Ayrıca Bodrum Belediyesi BOSKİ tarafından Mart 2014 tarihine kadar değiştirilecek olan boruların toplam metrajı 18.3 kilometre olarak belirtildi.
Gümbet Mahallesi Osman Nuri Bilgin Caddesi’nde devam etmekte olan su şebekesi rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Sizleri Bodrumumuz için önemli ve güzel bir gelişme hakkında bilgilendirmek isterim. Bu bilgilendirme, Belediye yönetimindeki ekip arkadaşlarımla birlikte ilk günden itibaren vazgeçilmez bir prensip olarak uyguladığımız ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışının gereğidir. Yönetime aday olduğumuz günden itibaren önceliğimiz ve en önemli hedefimiz olan içme suyu sorunlarını çözmek üzere sürdürdüğümüz çalışmalarda sevinerek bildiriyorum ki artık Bodrum Belediyesi BOSKİ İşletmemiz ile sonuca yaklaşmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız, Bodrum’a içme suyu sağlayan tüm hatların, boruların ve bağlantılarının insan sağlığına zararlı asbest borulardan arındırılarak modern kent yaşamının gerekliliklerini karşılayacak şekilde sağlıklı, en gelişmiş teknik ve ekipmanlar kullanılarak yenilenmesi projesinin ikinci aşamasını oluşturmaktadır. İlk aşamada, henüz hiç kullanılmadan çürümeye terk edilmiş veya bakımsız bırakılmış su depolarını yüz yıl hizmet verebilecek kalitede yeniledik. Böylelikle yazın artan su talebini karşılayacak kapasitede yepyeni su depolarına kavuştuk. Şimdi bu aşamada, arıtma tesisimizden Değerli Bodrum halkının çeşmesine kadar içme suyunu, Avrupa ve Türk Mevzuatlarının gerektirdiği en yüksek kalitede ve kayıpsız olarak getirmek üzere boru hatlarını yeniliyoruz. Bu proje sayesinde tek bir su damlasını israf etmeden yüksek kalitede otomasyon sistemleri ile elektronik olarak takip edebileceğiz. Bizler, çocuklarımız ve yabancı misafirlerimiz çeşmeden akan suyun tadını hiç bir şeye değişmeyecekler. Bodrum’da su sadece çeşmeden içiliyor olacak” dedi.
Bu projenin Bodrum halkının ekonomisine de katkı sağlayacağını belirten Başkan Kocadon, “Pet şişelerde satılan suyun m³ fiyatı 100 TL civarında iken, Bodrum’da çeşmeden akan suyun m³ fiyatı sadece 2,4 TL’dir. Bu projeyi planlarken, yatırımı Bodrum Halkının sırtına yüklemek olmazdı. Proje için finansman, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Hazine garantisi olmaksızın 10 yılda geri ödemek üzere sağlandı. Bu sayede su fiyatında önemli bir artışa sebep olmaksızın, kredi borcumuzu rahat rahat ödeyebileceğiz. Türkiye’de yabancı bir bankadan Hazine garantisi olmadan kredi alan ilk Belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sonuç, bir ekip olarak Bodrum Halkının Belediyemize olan güveninin, hizmetlerimizin uluslararası kamuoyu nezdinde yarattığı takdirin ve Bodrum kentinin dünya vizyonuna sahip olmasının bir eseridir” dedi.
Yapılan uygulamalar noktasında halktan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Kocadon, sözlerini şöyle tamamladı: "Bodrum Belediyesi BOSKİ saha çalışmalarımız, gerek teknik gerekse de çok önemsediğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerini maksimum seviyede uyguladığımız örnek çalışma niteliğindedir. Bu konuda vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldığımızı belirtmek isterim. Bodrum Halkına hizmet etmek ve bu kenti dünyada bir marka haline getirmek bizim tek hedefimizdir. Dünya markası olmaya aday bir kentin su sorunu bir kenara bırakılamazdı. Biz popülist yaklaşımlardan uzak durduk ve sadece kentin sağlığına, güvenliğine ve sürekli gelişimine nasıl hizmet edebiliriz diye düşündük. Bodrum Belediyesi halkı için var. Biz Bodrum için varız. Ve Bodrum Halkı bize güvendiği sürece, var olmaya devam edeceğiz”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.