BTSO UZAY, SAVUNMA VE HAVACILIK HEYETİ ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI

Bursa’nın uzay, savunma ve havacılık çalışmalarıyla ‘rol model’ olması için BTSO çatısı altında başlatılan süreç, Ankara’da lobi faaliyetleriyle hız kazandı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BTSO UZAY, SAVUNMA VE HAVACILIK HEYETİ ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI






Bursa’nın uzay, savunma ve havacılık çalışmalarıyla ‘rol model’ olması için BTSO çatısı altında başlatılan süreç, Ankara’da lobi faaliyetleriyle hız kazandı. Bursa heyeti, Çankaya Üniversitesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nı ziyaret etti.
2 günlük ziyaretler hakkında bir açıklama yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde, Bursa Uzay, Savunma ve Havacılık Kümelenmesi heyeti olarak Ankara’ya 2 günlük bir çıkarma yaptık. Çeşitli temaslarda bulunduk. Güçlü bir heyet olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini, kümelenme çalışmalarında ilk somut adımın atıldığını ve bir yol haritası çıkardığımızı söyleyebilirim. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gördük ki BTSO’nun bu sürece liderlik yapması herkesi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Ziyaretlerde ayrıca Bursa sanayiinin ne kadar önemsendiğini de görme fırsatı bulduk. Türkiye’de bir oda kümelenme çalışmalarında ilk defa bu kadar büyük bir rol üstleniyor. Bursa ile ilgili beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız, ama eminim ki bu beklentileri fazlasıyla karşılayabiliriz. Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda, savunma sanayi arama toplantılarıyla süreci hızlandırmayı, BTSO’da kümelenme eğitimleri düzenlemeyi ve en kısa zamanda Bursa’nın savunma sanayi envanterini çıkarmayı planlıyoruz. Bursa’da savunma sanayiinde faaliyet gösteren tüm firmaları bir araya getirerek, ziyaret ettiğimiz kurumların bilgi ve tecrübelerinden faydalanıp, kümelenme çalışmalarında aradaki farkı en kısa zamanda kapatacağımıza inanıyorum" dedi.
Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, savunma sanayii sektörünün kendine has bir dinamiği olduğunu  belirterek, “Savunma sanayii sektöründe yan sanayii oluşturmak için kimsenin kimseyi zorlaması gerekmiyor. Rekabet edilebilirlik dünyasında bir yan sanayi kurgulanıyor. Daha efektif, sıfır stokla yönetim gibi kavramlar gelişiyor. Yan sanayi de bu rekabet dünyası içinde kendi kendine gelişiyor, çünkü nihai kullanıcının önüne bir sürü opsiyonla çıkmak gerekiyor. Bizim sektörümüz tek alıcılı, devlet alıcılı bir sektör olduğu için rekabet dünyası bizde farklı çalışıyor. Kümelenmeyi de destekliyoruz çünkü mesela bugün sizinle yaptığımız toplantıyı bir kere yapıyoruz. Eğer hepinizle ayrı ayrı toplantı yapmaya kalksaydık hem sizin hem de bizim en az 6 ayımız giderdi. Kümelenmenin birinci amacı da zaten bu. Toplam bir akıl üretmek.” diyerek sözlerini tamamladı.
Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak ise, “Bizim vizyonumuzda kümelenme ile ilgili üç anahtar unsur var. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz işbirliği kuruluşusunuz. Dünyadaki başarılı kümelenme örneklerine baktığımız zaman hepsinin arkasında iş birliği yaklaşımı vardır. Dolayısıyla sizin de BTSO önderliğinde bu girişimi oluşturmanızı doğru bir adım olarak görüyorum.” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.