BÜRO MEMUR-SEN’DE SEÇİM HEYECANI

Büro Memur-Sen Konya Şubesi’nin 4.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BÜRO MEMUR-SEN’DE SEÇİM HEYECANI






Büro Memur-Sen Konya Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mahmut Çimen yeniden başkanlığa seçildi.
Konya Vergi Dairesi Konferans Salonunda yapılan genel kurula AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur Sen İl Temsilcisi Latif Selvi ve Memur Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının son 10 yılda çok etkin olduğunu gördüklerini söyleyerek, “Özellikle sendikalarla ilgili değişiklikler yine AK Parti döneminde yapıldı. Mahmut beye emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah yeni döneminde sizler için ve sendika için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen, önemli bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Sağduyulu, toplumun değerleriyle barışık, toplumun hislerine tercüman olan, hak ararken başkalarının haklarına zarar vermeyen ve saygı duyan kırıp dökmeden toplumun derdini dert, neşesini neşe edinen bir sivil toplum örgütüyüz. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı Memur Sen ve Büro Memur-Sen olarak bu oyunları oynamak isteyenlerin karşısında ülkenin kum, çakılı, taşı, harcı olan Büro Memur-Sen kale gibi karşılarında durmaktadır” diye konuştu.
Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi ise, “Kendi çalışma hayatımız dahil eğer bize hükmedenlere ve yönetenlere ortamı terk edecek olursak kıt imkanlara mahkum edilmek mecburiyetinde kalırız. Buna kesinlikle razı olmamalıyız. Bunun için de birlikte beraberce yaşamanın standardı hep beraber vereceğimiz mücadeleyle mümkün olabilir. Bu anlamda eğer şehrimizde bir işsiz varsa onun derdi bizim derdimiz, evine ekmek gitmeyen insanın mağduriyetini dert edinmek durumundayız. Haksızlığa uğrayan birisi varsa onun hakkını aramak bizim görevimiz. Çünkü o haksızlığa yarın biz de uğrayabiliriz” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kuruldukları günden bu yana kamu görevlileri için mücadele ettiklerini ifade etti. Başkan Yazgan, “Bunlardan en önemlilerinden biri 4C’liler. Türkiye gündemi 4C’yi bilmezken, Türkiye gündemi 4C’yi tartışırken, Türkiye gündemi tekel işçilerini tartışırken bizler açmış olduğumuz tespit davasıyla Büro Memur-Sen olarak 4C’lilerin kamu görevlisi olduğunu ve kamu görevlileri sendikalarına üye olmaları gerektiğini tespit ettirdik ve açmış olduğumuz davayı kazandık. Büro Memur-Sen olarak kurumlar içerisinden yükselip yetkiye ulaşmak elbette zor olmadı. Türkiye genelinden 81 ilden şubelerimizin geçtiğimiz 2 yıl içerisinde çok ciddi bir desteğiyle Büro Memur-Sen yetkiye ulaştı. 2010 yılında 17 bin üye, 2011 yılında 33 bin üye, 2012 yılında 46 bin üye ve 2013 yılında 48 bin üyeyle yani 2 yıl içerisinde yüzde 200’ün üzerinde bir üye artışıyla Büro Memur-Sen bu anlamda yetkiye ulaştı. Bu yetki mücadelesinde en büyük desteği gördüğümüz illerden biri de Konya. Bu anlamda salonda bulunan delegelere bütün Konya’nın nezdinde teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrasına geçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda 106 delege oy kullanırken mevcut başkan Mahmut Çimen yeniden başkanlığa seçildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.