BURSA FOTOĞRAF ŞÖLENİNİ BEKLİYOR

Paris ve Tokyo arasındaki tek fotoğraf festivali olarak gösterilen ve Türkiye’nin görsel tarihine katkı koyan ‘Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’ (Bursa Fotofest), 15 Ekim Cumartesi günü (yarın) yüzlerce fotoğraf tutkununun iştirakiyle Cumhuriyet Cadd

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BURSA FOTOĞRAF ŞÖLENİNİ BEKLİYOR






Paris ve Tokyo arasındaki tek fotoğraf festivali olarak gösterilen ve Türkiye’nin görsel tarihine katkı koyan ‘Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’ (Bursa Fotofest), 15 Ekim Cumartesi günü (yarın) yüzlerce fotoğraf tutkununun iştirakiyle Cumhuriyet Caddesi’nde başlıyor.
Paris’te yapılan festivalin ardından dünyanın ikinci büyük fotoğraf festivali olarak gösterilen 3. Bursa FotoFest, bu sene de ustaları 5-12 Ekim tarihleri arasında fotoğrafseverlerle buluşturacak. Bir televizyon programına konuk olan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, organizasyonun önemli şekilde algılanması için gereken süreci Bursa’nın başarıyla aştığını söyledi. BKK organizasyonuyla, Büyükşehir Belediyesi’nin maddi ve manevi desteğiyle, gönüllülerin ve sivil toplum kuruluşlarının istekli çalışmasıyla programın 3 senedir başarıyla devam ettirildiğini belirten Pala, Bursa FotoFest’in ulusal ve uluslararası federasyonların kurallarına uyan, standartlarına göre çalışan bir organizasyon olduğunu ifade etti.
FotoFest serüveninin, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Dr. Ceyhun İrgil’in bir teklifiyle başladığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuya olumlu yaklaşması sonucu fikrin oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Pala, “Ardından düşünce güçlü bir organizasyon gücü olan BKK’ya havale edildi. 2011 yılında başlayan çalışmalar bugüne kadar başarıyla geldi. Bursa FotoFest, kendi alanında önemli bir uluslararası organizasyon haline geldi. Paris’ten sonra dünyanın ikinci büyük fotoğraf festivaline Bursa ev sahipliği yapıyor. Milyarlar harcayarak yapılmayacak tanıtımı, gönüllülerin profesyonelce çalışması sonucu yapıyoruz. Üç senedir programda emeği geçen arkadaşlarımıza, gönüllülere, Bufsad’a, küratörlere, jüriye BKK Başkanı olarak teşekkür ediyorum” dedi.
Festival’in 5 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Cumhuriyet Caddesi’nde yapılacak festival yürüyüşle başlayacağını hatırlatan Pala, programın bir hafta boyunca Merinos AKKM, Tayyare Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Caddesi’nde yarışmalar, sergiler ve salon faaliyetleriyle devam edeceğini dile getirdi. Pala, “Yapılan yarışmalara dünyadaki 6 kıtanın 5’inden iştirak oldu. 58 farklı ülkeden 2 bin 300 kişi fiilen veya fotoğrafla festivalde yer aldı. Yarışmalara ve sergilere ise toplam 10 bin fotoğraf gönderildi. Ayrıca bu sene dünyanın en büyük fotoğraf sergisini Merinos AKKM’de açıyoruz. Yerli ve yabancı 222 fotoğraf sanatçısının 86 sergisi ve 2 bine yakın seçilmiş fotoğrafı bir ay boyunca sergilenecek. 20 ayrı ülkeden 50 yabancı, 50 yerli fotoğraf ustası festival boyunca Bursa’da olacak. Festivale her yaştan ve her kesimden vatandaşımızın katılmasını, sergileri gezmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.