ÇAKIR, KUZEY KUŞAK YOLU AÇMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte, açma çalışmaları devam eden Kuzey Kuşak Yolu’nda incelemelerde bulundu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÇAKIR, KUZEY KUŞAK YOLU AÇMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ






Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte, açma çalışmaları devam eden Kuzey Kuşak Yolu’nda incelemelerde bulundu.
İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kaynarca-Çarmuzu bölgelerinin gelişmesi için Kuzey Kuşak Yolu’nun çok büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Hem Malatya merkez trafiğini rahatlatmak adına hem de Kaynarca-Çarmuzu bölgeleri ile alt tarafları olan kayalık bölgesinin tamamının hızlı bir şekilde gelişmesi için bu yol çok önemliydi. Bu açıdan göreve geldiğimiz günden beri burada yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.
Başkan Çakır, şu anda yolun 10 kilometrelik kısmını, sanat yapılarıyla birlikte tamamlanmak üzere olduğunu kaydederek “Yolun, satıh kaplamasıyla birlikte 8 kilometresinin asfaltını yaptık. Çarmuzu yolunu da devam eden şuyulandırma çalışması bittikten sonra bu kuşak yolumuza bağlayacağız. Ama orda bir şuyulandırma çalışmamız var. Bu bölgede kuşak yolu ile ilgili 3-4 şuyulandırma çalışmasını bitirdik ama orda bir arazinin kayıtlarda gözükmemesinden kaynaklanan bir sıkıntı çıktı. Bundan dolayı da şuyulandırma geçersiz kaldı. Tapu kadastro tarafından 1 yıldan beri bir çalışma yapılıyor. Çalışma bittikten sonra biz de şuyulandırma çalışmasını tekrar başlatacağız. 4-5 ay içerisinde bu şuyulandırma çalışmalarını bitirerek, hizmetlerimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Çarmuzu yolu ile Kuzey Kuşak Yolu’nun birleşme noktasındaki kamulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Çakır, “Bölge ve Malatya için bu iki yolun kavuşması ve açılması çok önemli. Önümüzdeki aylarda bu bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu açtığımız noktayı da satıh kaplama ve asfaltla tamamlamış olacağız” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.