ÇAN BELEDİYESİ ŞEHİTLER ANITI AÇILDI

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Belediye tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı törenle açıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ÇAN BELEDİYESİ ŞEHİTLER ANITI AÇILDI






Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Belediye tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı törenle açıldı.
Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, şehitler anıtını bu güne kadar Çan’a yapmış oldukları milyonlarca değerindeki yatırımlardan çok daha fazla önemsediklerini vurguladı. Başkan Kuzu, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Şehitlerimiz için elimizden gelen tek şey onların ruhuna bir Fatiha okumak ve de onların isimlerini hafızalarda yaşatmaktır. Vatanı uğruna şehit olan Mehmetçiklerimiz için ne yapsak azdır, yetersizdir. Şehitlerimize saygı, boynumuzun borcudur. Bu topraklarda doğup büyümüş, ve güzel vatanımızın çeşitli yerlerinde vatan için, bayrak için, bağımsızlık için canı pahasına savaşarak şehit düşmüş Mehmetçiklerimizin ismini hafızalarda canlı tutmamız gerekir. Bu toprakları vatan yapan Çanımızın Aziz Şehitlerini rahmet, minnet ve dualarla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun!” dedi.
Başkan Kuzu’nun konuşmasının ardından 23 Eylül Ortaokulu Okul Aile Birliği, Belediye Başkanı Kuzu’ya çiçek takdiminde bulundular. Tören, Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak’ın şehitler için yaptırdığı duanın ardından, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı ve şehit aileleriyle birlikte kurdelenin kesilerek Şehitler Anıtının açılışının yapılması ile son buldu. Programın sonunda, Çan halkına Menderes Parkında pilav-ayran ikramı yapıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.