ÇELİKHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi öğrenci pansiyonun yanında bulunan eski YİBO’nun yerine Çelikhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ÇELİKHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI






Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi öğrenci pansiyonun yanında bulunan eski YİBO’nun yerine Çelikhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli törenle atıldı.
Çelikhan’a 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kapasiteli öğrenci yurdunun açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.
Çelikhan İmam Hatip Lisesi temel atma törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, “Özlemle beklediğimiz ciddi manada ihtiyaca cevap verecek. İmam Hatip Lisemizin temeli atıldı. İlçemiz eğitime çok önem verir. Bu nedenle en büyük yatırımı eğitime yaptık. Bu sene ilçemiz toplamına 31 derslik kazandırdık. Bir kısmı hizmete açıldı, diğerleri için çalışmalarımız devam etmektedir. Çelikhan SBS’de il birinciliğini elde etmiş. Ayrıca üniversitelere 75 öğrenci yerleştirmiştir” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, “İmam Hatip Lisesi’nin Çelikhan için ülkemiz için insanlık için hayırlı olması diliyorum. Çelikhan’da altın nesillerin bu okulda yetişeceğine inanıyorum” dedi.
AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise şunları söyledi:
“İmam Hatip Lisesinin temel atma töreninin yapılması ayrı bir güzellik. Türkiye’nin her yerinde şantiye çalışmaları var. Bu sene sadece Adıyaman’a 400 milyon yatırım yapılıyor. Bu hizmetlerden dolayı Valimize, Grup Başkan Vekilimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Çelikhan’ımızda İmam Hatip Lisesinin Temel atma onurunu yaşıyoruz. İmam Hatip Liselerine iyi gözle bakılmıyordu. Şimdi ise gönül rahatlığıyla İmam Hatipler için çalışmalarımızı yapıyoruz. Çelikhan’ın yanımızda ayrı bir yeri var. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizler de buna layıksınız. Çelikhan eğitime çok önem veriyor. Hiçbir yerde olmayan üniversiteliler derneği Çelikhan’da var. Çelikhan eğitimin hakkını veriyor. Ayrıca içme suyunuz için çalışmalarımız devam ediyor. Uzun vadeli içme suyunuza kavuşacaksınız. Çat Barajı’nda arazi sulaması için iki tünel açıyoruz. Yaklaşık 13 dekarlık alana su verilecek. Malatya-Çelikhan arasındaki yol bitmek özere, Çelikhan’daki yüzen adaları Türkiye’ye kazandıracağız. Çelikhan ilçemize çok önem veriyoruz. Demokratik açılım paketinin açılışı yapıldı. İnandığımız şekilde yaşayabileceğiz. Çok acı ve sıkıntılar yaşadık. Bu paket açılımıyla Türkiye ivme kazanacak. Valimize ve Vekil arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu:
“Eğitim seferberliği kapsamında Çelikhan ilçemizde 16 derslikli ve 200 kapasiteli öğrenci pansiyonun temel atma sevincini yaşıyoruz. Tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz rahat ve nezih ortamda eğitim görecekler. Eğitim Adıyaman’da iyi şekilde ilerliyor. İkili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz. Başbakanımıza ve ilimiz vakilerine teşekkür ediyorum.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.