CHP, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mahkeme kararına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve sokakları daraltarak otopark olarak kullandığını belirterek, “Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kararı yerine getirmediği için Ankara Cumh

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
CHP, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU






CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mahkeme kararına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve sokakları daraltarak otopark olarak kullandığını belirterek, “Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kararı yerine getirmediği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Ankara’da cadde ve sokakları daraltarak otopark olarak kullandığını belirten Mahmut Tanal, daha önceden mahkemenin cadde ve sokakların otopark olarak kullanılmasını iptal ettiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı temyiz ettiğini, Danıştay’ın da mahkemenin kararının uygun olduğunu, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu onadığını ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamayı yerine getirmediğini söyleyen Tanal, “Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kararı yerine getirmediği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Belediyeler halkın müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve hukukunu korumakla yükümlüdür” diye konuştu.
Vatandaşların bugüne kadar ödedikleri paraları faizi ile birlikte geri alma hakkı doğduğunu iddia eden Tanal, “Toplanan otopark paraları otopark yönetmeliğinin 10. madde gereğinde her belediye için ayrı bir hesap açıp, ücretsiz bölge otoparkı açması gerekirken bu paraları başka amaçla kullanmıştır. Cadde ve sokaklarda otopark ücreti toplayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin suç işlediğini kamuoyuna duyuruyoruz. Bugüne kadar bu paraları ödeyen vatandaşlarımızın bu paralarını sebepsiz zenginleşme sebebiyle faizi ile birlikte belediyeden alma hakkı doğuyor. Bu parayı toplayanlar hakkında vatandaşlarımızın suç duyurusunda bulunmalarını ve dava açmalarını öneriyorum. Vatandaşlarımızdan dilekçe yazamayacak olan varsa ücretsiz olarak vatandaşımıza dilekçeyi vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.