CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ERDAL AKSÜNGER’İN BASIN TOPLANTISI

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Yerel halkın iradesine rağmen İzmir’i talan ediyorlar.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ERDAL AKSÜNGER’İN BASIN TOPLANTISI






CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Yerel halkın iradesine rağmen İzmir’i talan ediyorlar. 3-5 kuruş paraya İzmir’in yeşil alanlarını betonlaştırıyorlar” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İzmir’in en büyük yeşil alanının talan edilmek üzere 2 yıldır üzerinde çalışmalar yapıldığını belirten Erdal Aksünger, “Bornova Belediyesinin de yeşil alan olarak imar planında yaptığı 700 dönümlük, DSİ, Karayolları Bölge Müdürlüklerinin olduğu, Tarım İl Müdürlüğü’nün olduğu 700 dönümlük yerin ilk 100 dönümlük parçasını bütün itirazlara rağmen ‘çatır çatır satarız’ diyerek İzmir’in akciğerlerini beton dökmek üzere satıyorlar” diye konuştu.
İzmir’in talan edildiğini söyleyen Aksünger, “Demokrasi Paketi açıklıyorlar, yerel halkın iradesine rağmen İzmir’i talan ediyorlar. 3-5 kuruş paraya İzmir’in yeşil alanları betonlaştırıyorlar. Hem mahkeme süreçleri olsun, hem İzmir’de yapılacak eylem planlarının yanında olacağız ve bu talanın hesabını soracağız bunlardan. Bunlar yeşil bir alan gördüklerinde üzerine bina çakmaya çalışıyorlar. Halka rağmen halkın malını özel kişilere özelleştirme adı altında peşkeş çekiyorlar” şeklinde konuştu.
Suriye Tezkeresi ile ilgili görüşleri sorulan Aksünger, “Türkiye’nin hariciye politikası çökmüş durumda. Biz CHP olarak Suriye’deki savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında olmaması gerektiğini söylemiştik. Bu nedenle gelecek tezkereye hayır diyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Aksünger, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın bir gazeteci ile yaşadığı tartışmanın hatırlatılması üzerine, “Valiler bu cesaretlerini Başbakan’dan alıyorlar. Başbakan’ın duruşu bile kavgacı. Başbakan’dan talimat alan valilerin, halk, gazeteci, milletvekilleri dahil tehdit edebiliyorlar. Başbakan 2 kavga adamdan mutlaka birisini tutuyordur, kesinlikle ayırmamıştır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.