CHP’Lİ ÖGÜT’TEN YENİ KANUN TEKLİFİ

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yeni bir kanun teklifi hazırladığını söyleyerek, “Apartman sitesi yapılacak yerlerde kurban kesimhaneleri yapılsın” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
CHP’Lİ ÖGÜT’TEN YENİ KANUN TEKLİFİ






CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yeni bir kanun teklifi hazırladığını söyleyerek, “Apartman sitesi yapılacak yerlerde kurban kesimhaneleri yapılsın” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan’ın hayvan ithal edilmeyeceği yönünde açıklamalarına rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in bir açıklama yaparak Brezilya’dan hayvan ithal edilebileceğini söylediğini iddia eden Ensar Öğüt, hangi açıklamaya inanacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Bakan Eker’in Brezilya’da soya ekebilecekleri yönünde açıklama yaptığını da belirten Öğüt, “240 bin kilometrekarelik alanımız var samana hasret kaldık, soyayı da Brezilya’da ekeceğiz. Türkiye’de toprak kalmadı da Brezilya’da soya ekeceğiz” ifadelerini kullandı.
4 Ekim’in Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu hatırlatan Öğüt, sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesebilmeleri için yeni yapılan binalara hayvan kesim yerleri yapılması gerektiğini daha önceden de teklif ettiğini söyleyerek, gereğinin yapılmadığını belirtti. Yeni bir kanun teklifi hazırladığını söyleyen Öğüt, “Apartman sitesi yapılacak yerlerde kurban kesimhaneleri yapılsın. O zaman hijyenik bir ortamda insanlar kurbanlarını keser ve dini vecibesini yerine getirir. Aksi taktirde insanlar cadde ve sokaklarda kurbanlarını kesiyorlar, kan gövdeyi götürüyor, dünyaya rezil oluyoruz. Bu konuda bütün milletvekilleri bana destek versin” diye konuştu.
Hükümetin askerliğin süresini kısaltması yönündeki girişimlerini değerlendiren Öğüt, “Hükümet, demokratikleşme paketinde olduğu gibi, bir kopyacılık yaparak bizim verdiğimiz kanun teklifinin aynı kopyasını yapıyor. Ben 7 yıl önce bunu dile getirmiştim. Ben askerliğin 12 ay olmasını söylediğimde Sayın Başbakan ‘öyle şey olur mu?’ demişti. Bugün bizi kopya yapıyorlar” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.