ÇİN BAŞBAKANI Lİ KEQIANG’A TAYLAND’DA BÜYÜK ONUR

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tayland’a gelen Çin Başbakanı Li Keqiang’a Tayland Meclisi’ne hitap etme onuru verildi.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÇİN BAŞBAKANI Lİ KEQIANG’A TAYLAND’DA BÜYÜK ONUR






Resmi temaslarda bulunmak üzere Tayland’a gelen Çin Başbakanı Li Keqiang’a Tayland Meclisi’ne hitap etme onuru verildi. Li, 10 yıldan uzun bir süredir Tayland Meclisi’nde konuşacak ilk yabancı lider olacak.
Çin Başbakanı Li, 3 günlük Tayland ziyaretine bugün başladı. Uçakla başkent Bangkok’daki Don Muang Havalimanı’na gelen Li, havalimanında yapılan karşılamanın ardından hükümet sarayına geçerek Taylandlı mevkidaşı Yingluck Shinawatra ile bir araya geldi. İki bakan, ülkeleri arasında altyapı işbirliği, yatırım, enerji, kültür gibi alanlarda birkaç mutabakat anlaşması imzaladı.
Mart ayında başbakanlık koltuğuna oturduk sonra Güneydoğu Asya’da bulunan ülkeye ilk ziyaretini gerçekleştiren Li, bir ilki de Tayland’da yaşadı. Meclise hitap etme onuru verilen Li, 10 yıldan uzun bir süredir Tayland Meclisi’nde konuşacak ilk yabancı lider olacak. Li, burada yapacağı konuşmada iki ülke arasındaki ekonomik bağların geliştirilmesi konusuna yoğunlaşacak.
Çinli Başbakan, Tayland’daki temasları çerçevesinde Tayland Kraliyet Ailesi ve hükümet liderleri ile görüşerek iki ülke arasındaki bağları ve işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra bölgesel ve küresel konuları da ele alacak. Görüşmelerde ayrıca ticaret ve turizmi geliştirmek adına vize muafiyetini daha da pekiştirmek için oluşturulacak bir plan detaylı olarak tartışılacak.
Çin Başbakanı Li Keqiang, Tayland’da 3 gün boyunca gerçekleştireceği resmi temaslarının ardından ise Vietnam’a geçecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.