ÇİNÇİN’E YAPILAN “ALTINDAĞ KÜLTÜR SARAYI” SARAY GİBİ

ANKARA (İHA) – Altındağ’da polisin dahi girmekte zorlandığı Çinçin, bugün tüm gecekondularından arınmanın yanı sıra modern görüntüsü ile de dikkat çekiyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÇİNÇİN’E YAPILAN “ALTINDAĞ KÜLTÜR SARAYI” SARAY GİBİ






ANKARA (İHA) – Altındağ’da polisin dahi girmekte zorlandığı Çinçin, bugün tüm gecekondularından arınmanın yanı sıra modern görüntüsü ile de dikkat çekiyor.
1.ve 2. Etap toplu konutlarının tamamlanmasının ardından bölgede şu anda 3. Etap toplu konutlarının inşaatlarının devam ettiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nün de bu bölgeye yapılması ile Gültepe (Çinçin) Mahallesi’nde tam bir dönüşümün sağlandığını aktardı. Kentsel dönüşüm ile bölgenin sadece fiziksel çehresini değiştirmeyi amaçlamadıklarını söyleyen Tiryaki, uzun vadede kültürel yapının da değişmesini ve kentlilik kültürünün yerleşmesini de hedeflediklerini belirtti. Başkan Tiryaki, bölgenin olumsuz imajına son noktayı koyan Altındağ Kültür Sarayı’nın çok kısa sürede tamamlandığını ve önümüzdeki hafta açılacağının müjdesini de verdi.
Kültür Sarayı’nın resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımlarıyla 8 Ekim Salı günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Geçmişte adı suçla anılan Gültepe (Çinçin) Mahallesi’ne inşa edilen Kültür Sarayı, bölgede farklı bir hava solunmasını sağlıyor. Yaklaşık bin 500 kişilik çok amaçlı salonuyla Altındağ’ın gelişimine ayak uyduran kültür sarayı, düğün, nişan, nikâh, sünnet gibi organizasyonların yanı sıra panel, konferans, söyleşi ve seminerlere de ev sahipliği yapacak. Kültür Sarayı’nın kapasitesi paravanlar aracılığıyla isteğe bağlı olarak bin 500 kişiden 500 kişiye kadar düşürülebiliyor. Bin 500 kişiye hizmet veren profesyonel tipte bir de mutfağın bulunduğu Altındağ Kültür Sarayı’nda halılardan avizelere, merdivenlerden mobilyalara kadar her detay titizlikle düşünüldü. Çevre düzenlemesi, rengarenk çiçekleri ve yemyeşil bahçesiyle daha ilk girişte insanın içini açan Altındağ Kültür Sarayı’nda otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.