ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI ÇANKAYA’YA EMANET

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte kantinlerdeki denetimlerini sıklaştırdı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI ÇANKAYA’YA EMANET






Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte kantinlerdeki denetimlerini sıklaştırdı.
Ekipler, Çankaya ilçesi sınırları içerisinde yer alan ilköğretim okullarındaki kantinlerin ruhsat, hijyen ve fiyat yönünden uygunluğunu kontrol ederek satışa sunulan ürünlerin son kullanım tarihlerinin kontrollerine de önem veriyor. Kantinlerde satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin sağlığa uygunluğu denetlenirken kantinlerin mekan düzenlemesi kontrol edildi. Gıdaların ambalajlarının uygunluğu ile kapalı yerde muhafaza edilip edilmemesi gibi hususları da tek tek inceleyen ekipler, Kantinciler Odası tarafından tüm kantinlere gönderilen fiyat listesi ile ürünlerin fiyatlarını karşılaştırdı.
Yapılan denetimlerde, kantinlerin sağlık ve hijyen kurallarına uygun faaliyet gösterdikleri belirlenirken yapılan denetimlerde ilköğretimlerde yasaklanan gazlı içeceklere satışa sunulan gıda maddeleri arasında rastlanmadı.
En önemli denetim mekanizmasının öğrenciler ve aileleri olduğunu belirten yetkililer, kantinlerde sağlık açısından uygunsuzluk tespit eden öğrenciler ve velilerinin ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunabileceklerini bildirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.