DALTEPE ŞEHİTLERİ ANILDI

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında katledilen 33 vatandaş törenle anıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DALTEPE ŞEHİTLERİ ANILDI






Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında katledilen 33 vatandaş törenle anıldı.
Daltepe köyünde düzenlenen törene Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Aydın, tarihte, Türkiye üzerindeki dış mihrakların karanlık senaryolarını gördüklerini söyledi. Vali Aydın, 30 yıldan beri Türk-Kürt çatışması adı altında binlerce vatan evladının yaşamını yitirdiğini belirterek şunları söyledi: "Örgütün yapısını incelediğinizde çoğunun dış mihraklı güç odaklarının uzantıları olduğunu görüyoruz. Daltepe köyümüzde bu caniler, camilere sığınmış ve adı konulmamış üç-beş aylık bebekleri bile katletti. Bu elim olayda yüreğimiz parçalandı. Acılarımız taze ve yüreğimizdedir. Bölgemizde çözüm süreciyle birlikte başlayan huzurun ortamına vatandaşlarımız büyük katkı ve destekte bulunduklarını görüyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülke, bundan rahatsızlık duyan dış mihraklar bu sürecin bozulması için her türlü oyunu oyuyorlar. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu karanlık oyunlara asla gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe Türkiye dünya arenasında söz sahibi en güçlü ülkeler arasında yerini alacaktır. 1993 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor lanetliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel ise, 4 Ekim 1933 de bir gece baskınında, gözü dönmüş nifak şebekesinin genç, çocuk, kadın, yaşlı demeden Daltepe köyünde vatandaşları katlettiğini söyledi. Özdel, bu köye bağlı Kalkancık mezrasında 10 vatandaşımızın şehit edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu katliamı yapanlar uluslararası bir fitne şebekesidir. Bizleri içeriden yıkmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu karanlık odaklar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır."
3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ise, 30 yıldan beri bölgede bölücü terör örgütü ile mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Birçok ilimizde şehitlerimiz olmuştur. Biz, şehitlerimizin sayesinde huzur ve güven içinde yaşamaktayız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamaya ve vatanımızı parçalatmamaya ant içmişiz. Bu kutsal görevi kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğimizi herkes bilsin. Şehitlerimizin aileleri bizim evlatlarımızdır. Bunların her zaman yanındayız. Ayrıca, bölgede bizle çalışan kahraman köy korucularımızı ve vatandaşları selamlıyorum. Onlarla çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.