Davutoğlu Merkel'e terörle mücadaleyi ve mültecileri anlattı

New York'ta bulunan Başbakan Davutoğlu, mülteci kriziyle 4 yıl sonra yüzleşen AB yetkililerinden Suriye halkının kendi topraklarına geri dönüş koşullarının sağlanmasını istedi...

27 Eylül 2015 Pazar 09:47
Davutoğlu Merkel'e terörle mücadaleyi ve mültecileri anlattı






Davutoğlu Merkel'e terörle mücadaleyi ve mültecileri anlattı

AB'nin gündemine oturan mülteci krizinin ağır faturasını Türkiye ödüyor. Başbakan Davutoğlu, mevkidaşı Angela Merkel'e Türkiye'nin Suriye konusundaki mülteci programını anlattı ve destek istedi.

Birleşmiş Milletler 70. Dönem Toplantıları için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk ikili görüşmesini Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta bir araya geldiği Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Avrupa'ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizi, Suriye'deki durumu ve iki ülke arasında bakanlar düzeyinde oluşturulması planlanan çalışma grubu konularını görüştü.

SURİYE HALKI KENDİ TOPRAKLARINA DÖNMELİ

Davutoğlu - Merkel görüşmesinde, öncelikle Avrupa'ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizin çözümüne yönelik Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan kararlar ve Türkiye'nin AB'ye önerileri ele alındı. İki lider, Suriye'deki durum ve devam eden krizin çözümüne ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı. Görüşmede Almanya Başbakanı Merkel, Davutoğlu'nun sığınmacı sorunun çözümüne ilişkin önerilerini içeren mektubunu aldığını ve içeriğini memnuniyetle karşıladığını belirtti.


Suriye halkının kendi topraklarında, rejimin hava bombardımanı ve terörist örgütlerin saldırılarından korunmasının önemine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, bu yöndeki önerilerinin AB tarafına da iletildiğini hatırlattı. Davutoğlu ve Merkel, Türkiye ile Almanya arasında ikili planda oluşturulması kararlaştırılan bakanlar düzeyindeki çalışma grubunun, bilahare başta Türkiye'ye komşu konumdaki Yunanistan olmak üzere AB ülkeleri ve kurumlarıyla bir araya gelmesi konusunda mutabık kalırken, bu çalışmaların neticelerini önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelerek değerlendirme niyetlerini beyan ettiler.

Son Güncelleme: 27.09.2015 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.