Davutpaşa patlaması için mahkemeden flaş karar

Davutpaşa patlaması için mahkemeden flaş karar

14 Temmuz 2014 Pazartesi 14:14
Davutpaşa patlaması için mahkemeden flaş karar






Davutpaşa patlaması için mahkemeden flaş karar

 

Davutpaşa'da 21 kişinin can verdiği ve 117 kişinin yaralandığı maytap fabrikasındaki patlamayla ilgili davada mahkeme Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın hakkında beraat kararı verdi. 7 sanığın "birden fazla kişinin taksirle ölüme veya yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürü Atakan Tanış’ın aralarında bulunduğu 3 kişi için ise beraat talebinde bulundu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın beraat etti. 2 belediye çalışanı hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Zeytinburnu Davutpaşa'da 2008'de bir iş merkezinde meydana gelen patlamaya ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığın 7 yıl 6'şar ay hapis, 2 sanığın 30 bin 400'er lira adli para cezası, 2 sanığın 5'er yıl hapis, 1 sanığın da 18 bin 200 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, aralarında Zeytinburnu. Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da bulunduğu 3 kişinin ise beraatine hükmetti. Zeytinburnu ilçesi sınırlarında yer alan Davutpaşa'da 2008 yılının şubat ayında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerinin açtığı dava Yargıtay'a gönderildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.