DİYANET - SEN MALİ İŞLERDEN SORUMLU KAYSERİ ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI MİKAİL YILDIZ:

Diyanet-Sen Mali İşlerden Sorumlu Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Mikail Yıldız, ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’ olması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DİYANET - SEN MALİ İŞLERDEN SORUMLU KAYSERİ ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI MİKAİL YILDIZ:






Diyanet-Sen Mali İşlerden Sorumlu Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Mikail Yıldız, ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’ olması nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Diyanet - Sen Kayseri Şubesinde yapılan basın açıklamasında konuşan Diyanet - Sen Mali İşlerden Sorumlu Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Mikail Yıldız, “1 - 7 Ekim tarihleri arası ‘Camiler ve Din görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasının’ bu seneki konusu ‘Cami, Kadın ve Aile’ olarak belirlenmiştir. İslam dinin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, kuranda hadislerde kadınların yeri ve saygınlığı Hz. Peygamberin kadın ve aileye bakışı gibi konularda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte camilerin dini, sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi anlatılarak cami merkezli bir hayat anlayışına kapı aralayacaktır. Ayrıca ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ vesilesiyle camilerde kadınlara ait mekanların iyileştirilmesi, aile fertlerinin ve özellikle kadınların da cemaate katılının sağlanması amacıyla düzenlemeler yapılması hedeflenmektedir” diye konuştu.
Cami hakkında bilgiler veren Yıldız, “Kelime manası olarak toplanma yeri demektir. Din, tarih, gelenek, ede, saygı, sevgi ve kardeşliği öğrendiğimiz camiler aynı zamanda ibadet, bilgi, birlik ve kardeşlik mekanlarıdır. Camiler sosyal, toplumsal hayatımızı ve yaşamımızı yönlendiren kutsal mekanlardır. Camiler sinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardıma koşulduğu, aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Bu vesile ile ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasının’ insanımız, toplumumuz ve din hizmeti veren görevliler için hayırlara vesile olmasını niyaz eder, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesine vesile olacak adımların atılmasına zemin hazırlayacağına bütün kalbimizle inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.