DİYARBAKIR’DA EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Bayram Dudaklı, 2013 yılı Eylül ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
DİYARBAKIR’DA EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI






Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Bayram Dudaklı, 2013 yılı Eylül ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı.
Diyarbakır bölgesinde Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Bölgede Eylül ayında enflasyon yüzde -0.39 azaldı. Eylül ayı zam şampiyonu spor müsabakalarına giriş ücreti olurken, en çok ucuzlayan ise karpuz oldu. Türkiye genelinde 2013 yılı eylül ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0.77, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5.01, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.88 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7.32 artış gerçekleşti. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise bir önceki aya göre yüzde -0.39 azalırken, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 3.78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7.78 artış gerçekleşti.
TÜİK Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Bayram Dudaklı, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünlerini de açıkladı. Diyarbakır ve Şanlıurfa’da geçen ay yüzde 216.23 oranında fiyat artışıyla “spor müsabakalarına giriş ücreti” zam şampiyonu olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 23.74 oranıyla Antep fıstığı, yüzde 11.10 oranıyla salatalık, yüzde 9.40 oranıyla patlıcan ve yüzde 8.45 oranıyla artış gösteren servis ücreti izledi. TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise karpuz geldi. Eylül ayında karpuzun fiyatı yüzde -19.84 oranında düşerken, bu ürünü yüzde -18.33’lük düşüşle limon izledi. Eylül ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde -17.68 ile kuru soğan, yüzde -11.89 ile patates ve yüzde -11.40 ile özel dershane ücreti (SBS hazırlık) yer aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.