• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. DOĞANIN DENGESİ HAYVANLARLA KORUNUR
Ajans
Yayınlanma: 03 Ekim 2013 - 00:00

DOĞANIN DENGESİ HAYVANLARLA KORUNUR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Veteriner Dr.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DOĞANIN DENGESİ HAYVANLARLA KORUNUR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi.
Özsöyler, “Dünya ne kadar modern bir şekilde alsa da hayvanlara olan bağlılık ve sevgi anlayışı değişmemektedir. Kutuplardan tutun da en sıcak bölgelerde bile hala hayvanların varlığı ve hayvan gücü çok önemli bir etkendir” diye konuştu.
“Hayvanlardan yalnız gıdasal besin olarak fayda görmek yeterli değildir” diyen Celal Özsöyler, “Her şeyden önemlisi çocuk sevgisinin özünde hayvanların varlığı görülmektedir. Bir çok rehabilitasyon merkezlerinde tedavi yöntemi olarak hayvan sevgisi yer almaktadır. Bugün yaşlı insanlarımızın bile en önemli sevgi yumaklarının yakınlarında çok hayvan sevgisi oluşturmaktadır. Bu kadar sevgi ile baktığımız, beraberliklerinden huzur bulduğumuz bu hayvanlarımıza yeterince değer vermiyoruz. Her türlü hayvan varlığımızı bilinçsizce yok ediyoruz.
Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği kasti hayvan ölümleri, küresel ısınma sorunları, orman yangınları dünyanın en hassas dengesi olan hayvan varlıklarını yok etmektedir. Oysa her türden hayvanlar yeryüzünün ekolojik dengesini doğal yolla sağlamaktadır. Ne yazık ki hayvan sevgisi taşımayan insan toplulukları diğer, sevgi bağlarını da taşıyamaz olmuşlardır” şeklinde konuştu.
Özsöyler, “Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri vardır ve doğa, bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirmektedir. İnsanoğlunun aymaz davranışları ve bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen gösterilmeli ve çocuklarımız bu şuurla eğitilerek yetiştirilmelidir” değerlendirmesini yaptı.
Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkesi görevlerini samimiyetle yerine getirmeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Onların mutluluğunun dünyamıza ve de bizim mutluluğumuza katkı sağlayacağını asla unutmayın. Doğanın dengesi hayvanlarla korunur. Bu önemli günde herkesin kalbinde hayvan sevgisi olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Son Haberler
Her haneye can suyu: Başvuran alıyor! Aile Bakanlığı'ndan her ay 6.454 TL destek
Her haneye can suyu: Başvuran alıyor! Aile Bakanlığı'ndan her ay...
Şehir efsanesi değil, gerçek: Şimdi tam zamanı! Ayda 6.470 TL’ye 2+1 daireler için dev kampanya başladı!
Şehir efsanesi değil, gerçek: Şimdi tam zamanı! Ayda 6.470 TL’ye...
Enerjide sürpriz gelişme: Kritik eşik aşıldı! Enerjiye Türkiye’den ezber bozan 30 milyar dolarlık rekor yatırım
Enerjide sürpriz gelişme: Kritik eşik aşıldı! Enerjiye Türkiye’den...
Transfer piyasasında deprem: Jose Mourinho düğmeye bastı! 50 milyon euroluk gol makinesi ile flaş anlaşma
Transfer piyasasında deprem: Jose Mourinho düğmeye bastı! 50 milyon...
Emekliye maddi destek yağmuru: Yeni dönem başlıyor! Tüm emeklilere 25 bin TL ek ödeme yolda!
Emekliye maddi destek yağmuru: Yeni dönem başlıyor! Tüm emeklilere...
TORBALI’DAKİ CHP’Lİ KADINLAR SEÇİM STARTINI VERDİ
TORBALI’DAKİ CHP’Lİ KADINLAR SEÇİM STARTINI VERDİ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.