DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ’NDE ÇOCUKLAR BARINAKLARA KOŞTU

4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nde çocuklar barınaklara koştu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ’NDE ÇOCUKLAR BARINAKLARA KOŞTU






4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nde çocuklar barınaklara koştu. Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar hayvanlara sevgi selinde bulunarak, onlara şiddet uygulanmaması için çağrıda bulundu.
Orman ve Su işleri İstanbul İl Müdürlüğü tarafından Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde yüzlerce çocuk, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü dolayısıyla İstanbul’un en büyük ve en modern hayvan bakım evi olan Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde barınan hayvanları ziyaret etti. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanların önemini kavramak amacıyla gerçekleştirilen programda yüzlerce çocuk, barınakta yaşayan kedi, köpek ve güvercinleri yakından tanıma fırsatı buldu. Hayvanlara temas ederek onları seven çocuklar, yetkililerden de hayvanların bakımı hakkında bilgi aldı.
Esenyurt Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin örnek bir tesis olduğunu belirten Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “Dünya hayvanlar gününde böyle güzel bir tesisi görmek bizi çok mutlu etti. Ben gerçekten böyle güzel bir hayvan barınağını İstanbul ilimizde ve özelikle Esenyurt ilçemizde olmasından çok mutluluk duydum. Hayvanların da canları var ve biz özellikle sokaklardaki hayvanları böyle güzel mekanlara getirerek onların sağlıkla ilgili problemlerini, yeme içmelerini temin ederek onların bütün problemlerini çözüyoruz. Sayın belediye başkanımız ve tüm yetkililere böyle bir tesis açtıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.
“ÖRNEK BİR BARINAK”
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Adıgüzel ise, “Bu güzel tesisi yaptık. Şuanda onun övüncüyle yaşıyoruz. Bu güzel hayvanlarımızı aldık. Burada barındırıyoruz. Örnek bir barınak. Sayın belediye başkanımıza bu tür güzel yerler yaptığı için ben halk adına teşekkür ediyorum” dedi.
Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Kılıç da isteyen vatandaşların barınaktan hayvan sahiplenebileceğini söyledi. Kılıç, “Hepimizin dünya hayvanlar günü kutlu olsun. Bu vesileyle çocuklarımız barınağımızı ziyaret ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadarıyla çocuklarımıza hayvan sevgini vermek için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLAR, HAYVANLARLA HOŞÇA VAKİT GEÇİRDİ
9’uncu sınıf öğrencisi Beyza Odabaş, “Bence hayvanların kafeste tutulması kötü oluyor ama sağlık açısından daha önemli” diyerek, hayvanlara şiddet uygulanmamasını ve onlarla empati kurulması gerektiğini belirtti. 8’inci sınıf öğrencisi Hakan Türkoğlu da, “Bugün öğretmenlerimiz sayesinde hayvan barınağına geldik. Güzel hayvanları gördük. Kedileri, köpekleri gördük. Köpek besliyorum. Hayvanlara vurmasınlar, hayvanlara da yazık” derken bir başka öğrenci Mehmet Niştakçı ise, “Bugün hayvanlar günü. Öğretmenler sayesinde buraya geldik. Köpek de besledim” diye konuştu.
Yüzlerce hayvana barınma imkanı sağlayan Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan yetkililer ilçede bulunan okulları ziyaret ederek, hayvanlar hakkında öğrencilere eğitim veriyor. Hayvanlara duyarlılık gösteren öğrenciler ise barınağa sık sık mama yardımında bulunuyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.