DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLANDI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi tarafından Belediye yöneticileri ve hayvanseverlerin katılımıyla Geçici Hayvan Bakımevi’nde bir program düzenlendi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLANDI






4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi tarafından Belediye yöneticileri ve hayvanseverlerin katılımıyla Geçici Hayvan Bakımevi’nde bir program düzenlendi.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapımına devam edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen programda Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş tarafından belediyece sokak hayvanları ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Türkiye’de Hayvanları Koruma Gününün ilk kez 1931 yılında kutlandığına dikkat çeken Babaş, dünyada Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesinin ise 1977 yılında kabul edildiğini belirtti. Babaş, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 2004 yılında çıkarıldığını ve o tarihten bu yana hayvanlar haklarına yönelik çalışmaların hız kazandığını ifade etti. Belediyece sokak hayvanları ile ilgili pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Babaş, biri Nasrullah Meydanı’nda, diğerleri de Saraçlar ve Kuzeykent Mahallelerinde olmak üzere 3 ayrı noktaya hayvan besleme üniteleri koyduklarını, ayrıca Devlet Hastanesi üstünde bir adet Kedi Evi oluşturarak burada hayvanseverlerin desteğiyle sokak kedilerinin bakımını üstlendiklerini belirtti. Babaş, ayrıca Geçici Hayvan Bakımevi’nin yapımının da son aşamaya geldiğini ve çalışmaların 1 aya kadar tamamlanacağını söyledi.
Belediye Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Hatice Özbay da, belediyece bugüne kadar çok sayıda sokak hayvanının tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemlerini gerçekleştirdikleri ve kayıt altına aldıklarını, Geçici Hayvan Bakımevi’nin hizmete girmesi ile bu hizmetlerinin çok daha iyi bir şekilde yürütüleceğini belirtti.
Geçici Hayvan Bakımevi’nde gerçekleşen toplantıya katılan HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, bu yıl içerisinde 40 civarında sokak kedisi ve 30’dan fazla sokak köpeğinin sahiplendirildiğini ifade etti. Vatandaşların sokak hayvanları konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kökgöz, sokak hayvanlarının saldırgan olmadığını ve insanlara tehdit oluşturmadığını söyledi. Kökgöz ayrıca belediyenin sokak hayvanları ile ilgili yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında ayrıca Devlet Hastanesi üstündeki Kedi Evi ve Nasrullah Meydanı’ndaki hayvan besleme ünitesi ziyaret edildi. Kedi Evinde bulunan hayvanları seven ziyaretçiler, burada kucaklarına aldıkları hayvanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Düzenlenen programa Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ve HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz’ün yanı sıra, İl Yerel Hayvan Koruma Görevlileri olan Fatoş Buturoğlu ve Selin Kaykanacı ile Veteriner Hekim İhsan Özbay ve bazı hayvanseverler katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.