Dünyanın en uzun adamı Çin'de günün adamı ilan edildi

Çin tarihinde ilk kez düzenlenen ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerine kapısın açacak olan Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen?in tanıtım yürüyüşü ile başlangıcını yaptı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
Dünyanın en uzun adamı Çin'de günün adamı ilan edildi






Çin tarihinde ilk kez düzenlenen ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerine kapısın açacak olan 'Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali', dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'in tanıtım yürüyüşü ile başlangıcını yaptı.


Türkler arasında Şanghay'ın İstiklal Caddesi olarak isimlendirilen Nanjing Road'ta yaklaşık iki saat yürüyen ve festivalle ilgili broşürleri Çinli'lerle paylaşan Sultan Kösen, olağanüstü bir ilgiyle karşılandı. Kısa sürede yaklaşık 10 bin kişinin caddede toplanmasıyla yürümekte dahi zorlanan Sultan Kösen, yüksek bir direkte asılı olan Çin bayrağını eliyle tutunca büyük alkış aldı. Şu sıralar cumhuriyet bayramlarını kutlayan Çinli'ler, Kösen ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler. 'En'lerin oldukça önemsendiği Çin'de, dünyanın 'en uzun adamı' Sultan Kösen, polisten de ayrıcalık gördü ve rahat etmesi için büyük yardım aldı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının referansıyla, Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) ve Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) işbirliğiyle düzenlenen Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali'nde hem kültürel hem de tarihsel açıdan Türkiye tanıtılmış olacak.
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.