DÜSİAD BAŞKANI EYÜP ÇAKIR;

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çakır, sanayileşmenin tarım hedeflerine mani olmadığını belirterek “Düzce’mizde mutlaka yeni sanayi alanları oluşturulmalı ve mevcut 1.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DÜSİAD BAŞKANI EYÜP ÇAKIR;






Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çakır, sanayileşmenin tarım hedeflerine mani olmadığını belirterek “Düzce’mizde mutlaka yeni sanayi alanları oluşturulmalı ve mevcut 1. OSB alanımızı genişletmeliyiz” dedi.
DÜSİAD tarafından düzenlenen vizyon toplantılarında konuşan Dernek Başkanı Eyüp Çakır, sanayi alanının genişlemesi gerektiğini söyledi. Çakır, Düzce’nin sanayi alanında cazip bir il olduğunu belirterek “Düzce bugün 5084 Sayılı yasanın 4 yıl daha uzaması hem de yatırıma bağlı teşvikte OSB alanlarının 5. bölge olması avantajı ile Marmara, Ege, Akdeniz’e baktığınız zaman 3 ilden birisi pozisyonunda. Konumu itibariyle baktığınızda yatırıma en yakın il pozisyonunda. Yeni sanayi alanlarını belirleme çalışmaları devam etmektedir. Bizler bu konuyu açıkçası çok önemsiyoruz. Düzce’mizde mutlaka yeni sanayi alanları oluşturulmalı ve mevcut 1. OSB alanımızı genişletmeliyiz. OSB alanımızı genişletmeden yeni yatırımlara kaynak elde etmeden OSB’lerimizi geliştirme ve güzelleştirme imkanımız olmayacaktır” dedi.
“Sanayileşmemiz tarım hedeflerimize asla mani değildir” diyen Çakır, “Çünkü Düzce’de sanayiye ayrılan arsa tarım arsalarının binde 6’sıdır. Bugün sanayileşmede önde giden illerimiz Sakarya, Bursa, Çorlu, Manisa baktığımız zaman bunların sanayi alanları olarak ayırdıkları alanlar en az bizim arazilerimiz kadar tarıma elverişli arsalardır. Dolayısıyla Düzce’de yaşayan hiç kimse Düzce’nin bir Dilovası olmasını istemediğini de biliyoruz. Biz Düzce’nin bugün iki tane altın bileziğe sahip olduğu noktada hedeflerini yüksek teknolojiye sahip ekonomik katma değeri yüksek çevreyi kirletmeyen sanayi sektörlerine de yer göstermek adına bir hedef çalışması olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yatırımlarla hem istihdamı çoğaltacağımızı hem zenginleşeceğimizi hem beyin göçü alacağımızı ve ülkemizin 2023 Hedef ve Vizyonda öne çıkacak bir il olarak düşünüyoruz” diye konuştu.
“Rüzgar dursa bile bizlere durmak yok gerekirse kürek çekmeye devam” diyen Dernek Başkanı Çakır, “Çalışma hayatında istihdamını son 7 yılda iki kat arttıran, ihracatını 10 kat arttıran Düzce bundan sonra tüm kurumları ile büyümeye devam edecektir. Bu güne kadar ilimiz adına çalışma yapan herkese teşekkür ediyoruz. Gelişen ve büyüyen her alanda yatırım yapanı yanıltmayacak olan ilimizin iyi etüt edilmesini arzu ediyoruz. Dolayısıyla baktığımız zaman Türkiye Dünyada dışarıdan çok daha güzel görünüyor. Avrupa’nın en büyük güç dengesinde olan ABD’nin etrafımızda Ortadoğu’da Suriye, Mısır’ın durumu ortada inşallah bu istikrarın devam etmesini ülkemizin zenginleşmesini Düzce olarak ta bizde bu zenginleşen Türkiye içerisinde yerimizi almak istiyoruz. Ve diyoruz ki rüzgar dursa bile bizlere durmak yok gerekirse kürek çekmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.