DÜSİAD VİZYON TOPLANTILARININ KONUĞU KEREM ALKİN OLDU

Düzce Sanayici İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından düzenlenen DÜSİAD Vizyon Toplantıları’nın konuğu Ekonomi Profesörü Kerem Aklin oldu.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DÜSİAD VİZYON TOPLANTILARININ KONUĞU KEREM ALKİN OLDU






Düzce Sanayici İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından düzenlenen DÜSİAD Vizyon Toplantıları’nın konuğu Ekonomi Profesörü Kerem Aklin oldu. Alkin, Türkiye’nin son 10 yılda iyi bir rüzgar yakaladığını söyledi.
DÜSİAD tarafından gerçekleştirilen Vizyon toplantıları sürüyor. DÜSİAD Plazada gerçekleştirilen ve geniş katılımla yapılan “Dünya ve Türkiye ekonomisinde 2013 değerlendirmesi ve 2014 beklentileri” konulu sunum öncesinde bir konuşma yapan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
2007 yılında 30 kişiyle başladıkları yolculukta bugün 300’ü aştıklarını belirterek “300’ü aşan bir üye yapısı ile TUSKON dernekleri arasında en fazla üye sayısına sahip bir denek haline geldik. DÜSİAD olarak en büyük hedefimiz tüm üyelerimizin düzce ili içinde yaşasak bile dünya genelinde hepte iddiamız o TUSKON ve MARİFED programlarını kullanarak yurt dışına açılmalarını sağlamak. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için TUSKON’un düzenlemiş olduğu Dünya Ticaret Köprüsü programlarına yurt dışı gezilerine üyelerimizin katılımlarını sağlayarak bu zamana kadar da 30’a yakın yurt dışı gezisi düzenleyerek tabiri caiz ise bir ayağımızı yurt dışında noktasına gelmiştir. Sosyal sorumluluk olarak burs imkanı sağlıyoruz, okuma salonları açılmasına vesile olduk, desteklerimiz oldu. Genç DÜSİAD’a üye arkadaşlarımız iftar programlarında ailelere bizzati kendi sofralarına gittiler. DÜSİAD Düzce’yi seviyor sloganı ile oluşturulan sosyal sorumluluk projesinde ilimizde okuyan öğrencilerimizin Düzce’de kalması için önemli bir gayretimiz var. Beyin göçünün en azından sağlanması gerekiyor. İlimizde yetişen değerlerin ilimizi terk etmemesi adına çalışmalar yapıyoruz. 5 bin’e yakın ağaç diktik. DÜSİAD ormanı oluşturduk. Avrupa Birliği komşu ülkelerle işbirliği gençlik değişimi projesi kapsamında Düzce Necdet Bıçakçıoğlu Ortaokulu tarafından yürütülen Genç Pusula projesinin proje ortağı olarak görev yaptık” dedi.
Çakır’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Kerem Alkin bir sunum yaptı. Alkin, “Türkiye ekonomik anlamda iyi bir rüzgar yakaladı. Fakat daha kat edilecek daha yolumuz var” dedi.
Sunumun sonunda Dernek Başkanı Eyüp Çakır, Prof. Dr. Alkin’a plaket hediye etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.