DÜZCE VETERİNER HEKİMLERİ ODASI BAŞKANI KARANFİL;

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, “Bazen arkadaş, bazen çocuğumuzun eğlencesi, tabiatın ekolojik dengesindeki misyonu olan, bazen bizleri eğlendiren, bazen dinlendiren, bazen bekçiliğimizi yapan hayvanları sevmeye davet edelim” d

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
DÜZCE VETERİNER HEKİMLERİ ODASI BAŞKANI KARANFİL;






Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, “Bazen arkadaş, bazen çocuğumuzun eğlencesi, tabiatın ekolojik dengesindeki misyonu olan, bazen bizleri eğlendiren, bazen dinlendiren, bazen bekçiliğimizi yapan hayvanları sevmeye davet edelim” dedi.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, “Canlılar alemi insan, bitki ve hayvanlardan oluşmaktadır. İnsanlar önceleri bu üçlü içindeki hayvanlardan korkarken sonraları tabiatın dengesi gereği var olmaları gerektiğine inanmaya ve onlardan istifade etmeye başladı. İnsanoğlu’nun kimine gıda, kimine dost, kimine süs olan bu canlıların daha iyi korunması, iyi davranılması, beslenmesi amacıyla insanoğlu tarafından çeşitli örgütler kurulmuştur. Bunlardan ilki, Dünyada 1822 yılında İngiltere’de Hayvanları Koruma Birliği, ülkemizde 1908 yılında Hayvanları Koruma Derneği’dir. Hollanda’nın Lahey kentinde Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kurulmuş, 1931 yılında aldığı bir kararla 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etmiştir. Tabiatın ve çevrenin biz insanoğlu ile beraber sahibi ve ortağı olan hayvanların, gözleriyle ya da çıkardıkları sempatik seslerle bizden talepleri, 1 kap yemek, 1 kap su olduğu kadar, sevdikleri sahiplerince terk edilmemektir. İlgili mevzuatın bizlere hayvan sağlığı, hakları ve refahı konusunda yüklediği görevin bilinciyle, bazen gıda, bazen arkadaş, bazen çocuğumuzun eğlencesi, tabiatın ekolojik dengesindeki misyonu olan, bazen bizleri eğlendiren, bazen dinlendiren, bazen bekçiliğimizi yapan hayvanları sevmeye davet edelim” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.