Efsane başkan son yolculuğuna uğurlandı

Efsane başkan son yolculuğuna uğurlandı

15 Ağustos 2014 Cuma 12:52
Efsane başkan son yolculuğuna uğurlandı






Efsane başkan son yolculuğuna uğurlandı


Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve Çarşamba günü aramızdan ayrılan Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Beşiktaş camiasının yanı sıra, spor, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
 
Süleyman Seba'nın naaşı sabah saatlerinde, ailesi ve Beşiktaş yönetimi tarafından Amerikan Hastanesi'nden alınarak sevenlerinin oluşturduğu büyük kalabalık eşliğinde helallik alınmak üzerine önce Valideçeşme'deki evinin önüne ardından da Akaretler'deki Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne getirildi.
Süleyman Seba'nın naaşı burada yapılan duaların sonrasında Vodafone Arena'ya getirildi. 1947 yılında İnönü Stadyumu'nun açılış maçında attığı ilk golle tarihe geçen ve Beşiktaş taraflarını sevindiren Seba, bu kez aynı yerde binlerce kişiyi yasa boğdu.
 
Tören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Cumhuriyet Halk Partisi eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yönetim kurulu üyeleri ile spor, sanat ve iş dünyasından yoğun bir katılımla gerçekleşti. Vodafone Arena'da düzenlenen törene Beşiktaş taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarından da büyük bir katılım oldu.

 
Törende konuşma yapan Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, "Değerli konuklar, Beşiktaşlılar... Acımız çok büyük... Beşiktaş'ın çok önemli bir çınarını daha kaybetmiş bulunuyoruz. Çok önemli bir spor adamını kaybetmiş bulunuyoruz. Çok önemli bir barış insanını kaybetmiş bulunuyoruz. Farkındaysanız, büyük felaketlerden sonra bile bütün toplumun kavga ettiği durumlarda siyasetçileri, spor insanlarını ve tüm Türkiye'yi bir araya getirebilecek önemli bir insanı kaybettik. Bize çok şey öğretti Süleyman Ağabey... Beşiktaşlılık duruşunun simgesi olan insandı. Zarafeti, centilmenliği, rakiplere saygı duymayı, hak yememeyi Süleyman Ağabey'den öğrendik.
Şeref'iyle oynamayı, Hakkı'yla kazanmayı bize O öğretti. Hepimizin Süleyman Ağabey ile bir anısı var. Burada eski yönetici arkadaşları, dostları, Beşiktaş Camiasından birçok insanla anısı var. Bu anılar O, ne kadar rahmete ulaşsa da bizlerle beraber yaşayacak. Allah rahmet eylesin, Allah bizlere ona layık olmayı nasip etsin. Bu stadı bir an önce bitirip ona layık olmaya çalışacağız. Süleyman Ağabey bir sözü çok kullanırdı: "Bazılarını bir zaman için aldatabilirsiniz, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız." Süleyman Ağabey bizi hiçbir zaman aldatmadı. Ona camiam adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Törende Süleyman Seba’nın ailesini temsilen Prof. Dr. Ayhan Kızıl bir konuşma gerçekleştirdi ve şunları söyledi: “Değerli ağabeyimin cenaze töreninde konuşmak gerçekten çok güç. Spor camiasına idol olmuş, gönüllerde yer tutmuş bir insandı Seba. Bunun ispatını bugünkü cenaze töreninde görüyoruz. Buraya gelerek acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Medyada Seba anlatılıyor. Yaptıkları gösteriliyor. Şimdi dirilse ‘ben bunları yapmadım’ der. 6 ay süren rahatsızlığı boyunca desteklerini esirgemeyen Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Rahmi Koç’a teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlar görevleri boyunca takdir edilmeyebilirler ama toplum onları değerlendirir ve bir köşeye koyar. Süleyman Seba, sadece Beşiktaş’ın değil Türk sporunun onursal başkanıydı. Süleyman ağabey; ruhun şad, cennetin mekan, yolun açık olsun.”
 
Sporcu kişiliğinin yanı sıra centilmenliğiyle de Türk halkının büyük sevgisini kazanan efsane başkanın cenazesi, Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy mezarlığında toprağa verildi. Dolmabahçe Camii'nde akşam namazı sonrasında ise Süleyman Seba için Kur'an okutularak duası yapıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.