EĞİTİM - BİR - SEN İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

Eğitim-Bir-Sen İl Divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Demokratikleşme paketinin içeriğinde yer alan kamuda başörtüsü yasağının kısmen kaldırılması, andımızın uygulamasına son verilmesi, dini vecibelerin yerine ge

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
EĞİTİM - BİR - SEN İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI






Eğitim-Bir-Sen İl Divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Demokratikleşme paketinin içeriğinde yer alan kamuda başörtüsü yasağının kısmen kaldırılması, andımızın uygulamasına son verilmesi, dini vecibelerin yerine getirilmesinin engellenmesinin ceza kapsamına alınması son derece olumlu ve önemlidir” dedi.
Düzenlenen İl Divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘demokratikleşme paketinin’ içeriğinde yer alan yasal idari düzenlemelere konu edilecek hususları takdirle karşılamakla birlikte bazılarının yetersiz olduğu kanaatindeyiz. Demokratikleşme paketinin içeriğinde yer alan kamuda başörtüsü yasağının kısmen kaldırılması, andımızın uygulamasına son verilmesi, dini vecibelerin yerine getirilmesinin engellenmesinin ceza kapsamına alınması, nefret suçu cezasının arttırılması, kişisel verilen korunmasına yasal düzenlemesi getirilmesi, özel okullarda farklı dil ve lehçelerin önünün açılması, toplantı, yürüyüş ve gösterilerde, temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı kimi düzenlemelerin kaldırılacak olması son derece olumlu ve önemlidir. Bu hususta temel hak ve hürriyetleri genişletici mahiyette her türlü adımı alkışlayarak gerekli desteği sağlayacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.
Kamu kurumlarında çalışan memurların kılık ve kıyafetlerine yönelik açıklamalarda bulunan Kalkan, “Kaldırılması noktasında mücadele verdiğimizi Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin 5. maddesinde kadın kamu çalışanları için getirilen kısıtlamaların kaldırılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu maddede yapılacak düzenlemede, erkek kamu çalışanları yönünden kamu hizmetinin sunumunda kişinin kılık ve kıyafetini özgürce belirleyemeyeceği algısını giderecek adımın atılmasını bekliyoruz. Kılık ve kıyafeti seçme özgürlüğünü sağlayacak bir düzenlemenin öngürülmemesini bir eksiklik olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
Siyasi partilere üye olma yönündeki yasakların kaldırılmasını olumlu karşıladıklarını ifade eden Kalkan, “Bunu tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi, tüm kamu görevlilerine siyasi partilere üye olma ve siyasi faaliyette bulunma hakkı getirilmesi noktasında tezahür etmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Memura grev hakkının tanınması gerektiği yönündeki talebimizi de bir kez daha yineliyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.