EĞİTİME ÖÇK ENGELİ

Muğla’da kamu kurum ve kuruluşları tarafından 2013 yılında devam eden yatırımların görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu’nda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 85 projesinden 5 projenin bittiği, 12 projenin devam ettiği, 36 projenin ihale aşamasında olduğu ve 32 pro

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
EĞİTİME ÖÇK ENGELİ






Muğla’da kamu kurum ve kuruluşları tarafından 2013 yılında devam eden yatırımların görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu’nda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 85 projesinden 5 projenin bittiği, 12 projenin devam ettiği, 36 projenin ihale aşamasında olduğu ve 32 projenin ise henüz başlamadığı açıklandı.
Koordinasyona başkanlık eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 85 projeden 32 projenin neden başlamadığı sorusuna cevap veren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, birçok projenin 2008 yılından bu yana beklediğini ve Özel Çevre Koruma ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu projelere başlanamadığını açıkladı.
Yatırımcı kamu kurumlarının yetkililerinden tek tek projelerin neden hala beklediğinin cevabını alan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bir önceki toplantıda gündeme gelen şikâyetler ile ilgili de sorumlu kamu kurum yetkililerinden gündeme gelen şikâyetlerin giderilip giderilmediği konusunda cevap vermelerini istedi. Toplantılarda gündeme gelen şikâyet ve isteklerin bundan sonra bir sonraki toplantılarda sürekli takip edileceğini belirten Vali Güvençer, “Aksayan sorunların takibi ve çözümü konusunda herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı. Bizler hizmet üretmek ve vatandaşın refahının yükselmesi için bu görevlerdeyiz” dedi.
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi 85 yatırımdan 32’isinin yatırıma dönüşmemesinin önünde Özel Çevre Koruma Kurumu’nun engel olduğunu belirtirken, “Bu projelerin birçoğu 2008 yılından bu yana bekleyen projeler. Eğer bu sorun yılsonuna kadar çözüme kavuşturulmaz ise projeleri geri çekebiliriz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.