EMEKLİLER 65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM ÜCRETİ SORUNUNA ÇARE İSTEDİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi Başkanı A.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
EMEKLİLER 65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM ÜCRETİ SORUNUNA ÇARE İSTEDİ






Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi Başkanı A.Cahit Coşkun, 65 yaş üstü vatandaşlara şehir içi toplu taşımadan ücretsiz faydalanma hakkı getirilmesine rağmen uygulamaya geçilmemesini eleştirdi.
Cahit Coşkun yaptığı açıklamada; “Sosyal devlet olmanın gereği yaşlı ve emeklisini kollayıp, korumaktır. Sayın Başbakan, şehir içi toplu taşımanın 65 yaş üstü yaşlılara ücretsiz olacağını söylemiştiniz. Bunun ardından da 65 yaş üstündekilerin toplu taşıma ücretlerinde şehir içi bedava, şehirlerarası, vapur ve trenlerde de yüzde elli indirimli olacağını 6495 sayılı kanunun 2 Ağustos 2013’de Resmi Gazete de yayınlanmasıyla yürürlüğe girdiğini biliyoruz. Ancak halen biz emeklilere ve 65 yaş üstü kişilerin taşıma ücreti ödemelerine bu durum yansımadı. Konu milletvekili ve üst düzey bürokratlar söz konusu olunca hemen gece yarısı Meclis toplayıp yarım saatte sorunu hallediyorsunuz. Bizlere gelince aylarca sonuç alınmıyor. Eğer biz yaşlıları gerçekten düşünüyorsanız, bu konuyu da halletmeniz gerekir. Aksi takdirde seçim zamanını bekleyecek olursanız o zaman bir seçim yatırımı olarak algılanır ki bu da doğru bir yaklaşım olmaz” ifadelerini kullandı.
YASA NE DİYOR
Resmi Gazete’nin 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı nüshasında Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun kapsamında 6495 sayılı kanunda yapılan değişiklik Madde 88’de şu ibare yer almakta; “Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.