En İyi Kore Restoranları

Kore yemeği çok sevenler, Kore filmleri eşliğinde tüketebileceğin lezzetli Kore yemeklerini en popüler restoranlarda yemelisin.

29 Eylül 2023 Cuma 20:40
En İyi Kore Restoranları






En İyi Kore Restoranları

Kore yemekleri, ülkemizde de bu kültüre uygun olarak yapılıyor. Kendini Kore’de hissedebileceğin restoran alternatiflerinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Özellikle, ülkemizde Kore kültürüne olan merak günden güne artış gösteriyor. Kore uçak bileti almanıza gerek kalmadan en lezzetli kültürel yemekleri, Türkiye’de yiyebilirsin. Otantik Kore mutfağının sergilendiği lezzetleri tatmak için ülkemizin birçok noktasını tercih edebilirsin. Türklerin Kore yemeği sevgisini artıran Kore usulü kızarmış tavuğu Ankara’daki Kore restoranlarında tadabilmeniz mümkündür. Supream soslu yangyum tavuk son derece lezzetli yediğin anda kendinden geçmeni sağlayacak.

En az Türk mutfağı kadar zengin olan Kore mutfağında Rabokki, Acılı Tteokbokki gibi geleneksel yemekler de yer alır. İstanbul’da Kore mutfağındaki yemekleri tüketebileceğin birçok restoran bulunuyor. İstanbul ilinde, enfes yemekler listesinde Teriyaki kanat but, SeolLungTang, Ramyeon, ÇamçiGimbab, Sun sal gibi lezzetler yer alıyor. Liste bu şekilde uzayıp gidiyor tabi ki! Birde İstanbul Sakarya seyahati yaptığınızda, bu ilde de Kore yemekleri yiyebileceğini biliyor muydun? Sakarya’da Marmara Bölgesi’nde yer aldığı için kısa sürede bu ilimize ulaşabilirsin. Sakarya’da en lezzetli Kore yemeklerini Serdivan ilçesinde yer alan restoranlarda tüketebilirsin. Çıtır Levrekli bun, Karidesli Çin böreği, Tom Yum gibi geleneksel yemekler tüketebileceğin alternatiflerle karşılaşacaksın.

Kore Restoranlarında Neler Var?

Geleneksel Kore mutfağı zengin ve köklü yapısıyla dikkat çekiyor. Kore restoranlarını ziyaret ettiğinizde, tüketebileceğiniz birçok enfes yemek bulunuyor. Hem de damak zevkine hitap edebilecek lezzette yemekleri bu restoranlarda bulabilmen mümkün. Aşağıda sıralayacağımız Kore yemeklerini birçok Kore restoranında bulabilirsin:

  • Jajangmyeon:  Erişte ve siyah fasulye olarak bilinen bu yemek, Koreliler tarafından sıklıkla tüketiliyor. Ancak bu yemek temelde bir Çin yemeğidir ve içinde de tavuk, sos ve noodle üçlüsü bulunuyor.

  • Bibimbap: Bu yemek, karışık pirinç anlamına geliyor. Ortalama yarım saat gibi bir sürede hazır olan bu yemek oldukça doyurucu! Pirincin yanı sıra, havuç, kıyma, ıspanak gibi malzemelerin karıştırılarak pişirildiği vitaminli olan bu yemeği gönül rahatlığıyla tüketebilirsin.

  • Acılı Tteokbookki: Acı severler burada mı? Ana malzemesi pirinç keki olan bu yemek, lahana, havuç ve sos eşliğinde sunuluyor. Hazırlama aşamaları ise biraz zahmetli olsa da sonuç mükemmel oluyor.

  • Kimchi: Bu yemek, Kore mutfağının vazgeçilmezi olduğu için hemen hemen her restoranda yer alıyor. Aslında Kore turşusu olan bu yemek, ülke çapında çok sevilerek tüketiliyor.

  • Mandu: Mantı severlerin asla hayır diyemeyeceği bir yemek olan Mandu, bir mantı türü olarak tüketebileceğiniz lezzetler arasında. Türk damak zevkine yakın olan bu yemeğin iç harcında pırasa, siyah mantar ve kıyma yer alıyor.

  • Fishcake: Kılçıksız balık, kalamar ve karides gibi balıklar kullanılarak hazırlanan bu yemek, balık severleri mest edecek. Yemeğin Türkçesi ise balık keki anlamına geliyor.

  • Kimbap: Kore mutfağında şüphesiz en sevilen lezzetlerden bir tanesi bu yemek. Pirinç ve deniz yosunuyla hazırlanan Kimbap, sushi benzeridir. Renkli görünümü sayesinde, Uzak doğuluların yanı sıra Türklerden de ilgi görüyor.

  • Ramen: Asıl olarak Japon mutfağına özgü olan bu yemek, yumurta, noodle ve tavuktan oluşuyor. Genellikle, gideceğiniz restoranlarda başlangıç menülerinde bu yemeği görebilirsiniz.

  • Uzakdoğu Usulü Tavuk: Pirinç makarnası, tavuk eti, soya sosu ve kuşkonmaz kullanılarak hazırlanan bu lezzetli yemek, damak zevkinize hitap edecek özellikte hazırlanıyor.

  • Bingsu: Tatlı severlerin asla hayır diyemeyeceği bir tatlı olan Bingsu, sadece 3 malzemeden hazırlanıyor. Kırmızı fasulye ve farklı meyveler kullanılarak hazırlanan bu tatlı son derece lezzetli bir tada sahip.

Kore Restoranına Gidildiğinde Ne Yenilmeli?

Kore yemekleri, son zamanlarda popüler hale gelen lezzetler haline geliyor. Asya mutfağına ilginiz varsa, Kore mutfağında yer alan yemekleri mutlaka tatmalısınız. Yeni tatlara daima açık biriysen özellikle denemen gereken lezzetler olduğunu söyleyebiliriz. Ankara Gürcistan uçak bileti keserek yurtdışı tatili yapabileceğin gibi Kore’ye de Ankara ya da farklı bir ilden bilet keserek ulaşabilirsin. Bu sayede, Kore lezzetlerini daha yakından tanıma fırsatı yakalamış olursun. Kore restoranına gittiğinde yemeklere yabancı olabilirsin. Bu yabancılığını gidermek için yazımızdaki detaylara göz gezdirmelisin. Aşağıda sıralayacağımız lezzetleri Kore restoranlarında mutlaka denemelisin:

  • Kore uçak bileti keserek, herhangi bir Kore restoranında en meşhur olan Kore barbeküsünü deneyebilirsin. Kore mangalı olarak da bilinen bu yemeği yediğinizde tadı damağınızda kalacak.

  • Seul’ün en popüler yemeklerinden biri de Galbi yemeği olarak biliniyor. Ekşi ve tatlı soslarla hazırlanan bu lezzeti mutlaka denemeniz gerekiyor.

  • Bibimbap yemeği ise günün her saati yiyebileceğiniz bir lezzet. Atıştırmalık olarak da bu yemeği tüketebilirsin.

  • Yurtdışına giderek Bulgogi güveç yemeğini tüketebileceğiniz gibi İstanbul Sakarya arası seyahat ederek de bu yemeği yiyebilirsin.

  • DubuKimchi yemeği ise sote severlerin tadı damağında kalacak bir lezzet.

Kore Yemekleri Türk Yemeklerine Benziyor mu?

İki ayrı kültürün yemeklerinin farklı olması haliyle normal kabul ediliyor. Ancak Türk ve Kore mutfağının benzer yönleri de olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, Türk mutfağının olmazsa olmazı mantıyı Kore mutfağında farklı bir yorum ile yapıldığını görebilirsiniz. Çok büyük coğrafi farklılıklar olmasına rağmen, benzerlikleri olan bu iki mutfak sayesinde, Türklerin ilgisini çeken birçok yemek bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.