EN YÜKSEK REEL GETİRİ AVRODA GERÇEKLEŞTİ

Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’na göre Eylül ayında en yüksek reel getiri avroda gerçekleşti.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
EN YÜKSEK REEL GETİRİ AVRODA GERÇEKLEŞTİ






Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’na göre Eylül ayında en yüksek reel getiri avroda gerçekleşti.
En yüksek reel getiri, 2013 Eylül ayında, Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,22, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,33 oranlarıyla avroda gerçekleşti.
ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Amerikan Doları yüzde 1,94, külçe altın yüzde 1,29 ve BIST 100 Endeksi yüzde 0,78 reel getiri sağladı. Buna karşılık, mevduat faizi yüzde 0,47 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise Amerikan Doları yüzde 2,05, külçe altın yüzde 1,40 ve BIST 100 Endeksi yüzde 0,89 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 0,36 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
Avro, üç aylık değerlendirmede; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,59, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,60 oranlarıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,76, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,87 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre avro; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,61, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 12,32 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,96 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
YILLIK DEĞERLENDİRMEDE EN YÜKSEK REEL GETİRİ AVRODA GERÇEKLEŞTİ
Finansal yatırım araçları, yıllık olarak değerlendirildiğinde; avro, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,89, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,21 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, külçe altın ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18,18, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,43 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.