ENGELLİ ÇOCUKLAR EVİNE KAVUŞUYOR, HAYAT BİRLİKTE GÜZELLEŞİYOR

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “ SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi ile engelli vatandaşlar için engelli evi ve terapi merkezi kurulacak.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ENGELLİ ÇOCUKLAR EVİNE KAVUŞUYOR, HAYAT BİRLİKTE GÜZELLEŞİYOR






Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “ SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi ile engelli vatandaşlar için engelli evi ve terapi merkezi kurulacak.
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısında tanıtımı yapılan “SODES Hayat Birlikte Güzel ” projesi ile engelli vatandaşların engellerinin kaldırılması amaçlanıyor.
2012 yılında Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ın girişimleri ile temelleri atılan, ve yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen “SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi ile engelli vatandaşların engellerini aşmaları planlanıyor.
Atatürk Üniversitesi , Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığının destekleri ile Dumlu Mahallesi Açık Cezaevi kampüsünde engelli vatandaşlarımız için Hipoterapi (Atlı terapi) Merkezi kuruldu. Üniversite de mevcut midilli atlar ile il Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki görevli atlı polislerle birlikte engelli vatandaşların terapi uygulamalarına başlandı.
Engelli vatandaşlar için kurulan Terapi Merkezinde uygulanan hipoterapi’nin yanı sıra engelli vatandaşların terapi dışında da eğlenip, oyun oynayacakları, çeşitli eğitici aktivitelerin yapılabileceği bir engelli evi ve engelsiz oyun parkı için de çalışmalar son sürat devam ediyor.
“ SODES Hayat Birlikte Güzel ” projesi ortaklarından, Erzurum Ticaret Borsası’nın maddi ve manevi destekleri de devam ediyor. Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada , Bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerinde her zaman üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini bu projede de Kurul adına Borsamız Başkanlığı tarafından yürütülün “SODES Hayat Birlikte Güzel proje için finansman desteği verdiklerini” belirtti.
Öte yandan, Proje kapsamında Engelli Evi Tadilatı, Engelsiz Oyun Parkı, Fizyoterapi aletleri, Kütüphane ve Bilgisayar sınıfı oluşturulacağını dile getiren Hınıslıoğlu, Proje süresince; kitap okuma kampanyaları, masa tenisi , satranç kursları ile 25 engelli çocuğumuzun katılacağı İstanbul gezisi ile engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını, böylesine hayırlı bir projenin başarıya ulaşması içinde gereken destekleri verdiklerini dile getirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.