ERASLAN: “DİN GÖREVLİLERİNE YAKIŞTIRILAN FÜTURSUZCA SÖYLEMLERE ÜZÜLÜYORUZ”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şube Başkanı Sinan Eraslan, “Din görevlilerine fütursuzca söylemlerle bu saygınlıklarına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ERASLAN: “DİN GÖREVLİLERİNE YAKIŞTIRILAN FÜTURSUZCA SÖYLEMLERE ÜZÜLÜYORUZ”






Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şube Başkanı Sinan Eraslan, “Din görevlilerine fütursuzca söylemlerle bu saygınlıklarına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Din görevlilerine yapılan yakıştırmalara tepki gösteriyoruz” dedi.
Dernek binasında, dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’na temas eden AGD Malatya Şube Başkanı Eraslan, “Camilerden bahsedip de mesaisi belli olmayan, zamanının büyük bir kısmını hem cami içi hem de cami dışı sosyal faaliyetlerle geçiren, vefakar ve cefakar din görevlilerimizden bahsetmemek olmaz” ifadelerini kullandı.
Din görevlileri için bazı insanların fazla yemek yeme yanlıları, davetlerden eksik olmazlar gibi yorum yapmalarını eleştiren Eraslan, şunları söyledi:
“Peygamber görevini ifa eden, mihrap alanını cihat meydanı olarak gören, her türlü saygıya ve övgüye layık olan din görevlilerimiz, maalesef İsrailiyat fıkralarıyla veya boğazında ‘y’ yazılı gibi fütursuzca söylemlerle bu saygınlıklarına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. En çok müteessir olunan durum da bu gibi söylemlerin ne yazık ki Müslümanlar tarafından alay ve eğlence konusu haline getirilmesidir. Din görevlilerimize böyle yakışıksız söylemlerde bulunanlara Allah’ın (C.C.) Tevbe suresinin 65 ve 66. ayetleriyle cevap veriyoruz: ‘Eğer onlara niçin alay ettiklerini soracak olsan: Biz sadece şakalaşıyorduk, eğleniyorduk, derler. De ki alay edecek başka bir konu bulamadınız mı? Demek Allah ile O’nun ayetleriyle ve Rasullallah ile alay ediyor, eğleniyordunuz öyle mi? O halde ey münafıklar! Boşuna mazeretler sıralayıp, özür dilemeye kalkmayın; çünkü siz iman ettikten sonra bile bile yeniden günahkar oldunuz. İçinizden bilinçsizce bu konuşmalara katılan veya hatasını anlayıp tövbe eden bir grubu bağışlasak bile diğerleri ısrarla suç işlemeye devam ettikleri için kesinlikle cezalandıracağız.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.