ERDEMOĞLU HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM ERDEMOĞLU YATIRIMLARI ANLATTI

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “100 milyon dolarlık yatırımla Çatalca’da 2014 yılında hizmete girecek rüzgar santrali kuruyoruz” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ERDEMOĞLU HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM ERDEMOĞLU YATIRIMLARI ANLATTI






Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “100 milyon dolarlık yatırımla Çatalca’da 2014 yılında hizmete girecek rüzgar santrali kuruyoruz” dedi.
Halı sektörünün öncü isimlerinden olan Merinos Halı sahiplerinden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ulusal ve yerel gazeteciler ile Merinos Halı’nın üretim yerinde bir araya gelerek fabrikayı gezdirdi. Halı üretim yerinde gazetecilere fabrika hakkında ve yatırımları ile ilgili bilgi veren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdemoğlu, daha sonra basın açıklaması yaptı.
Beş yıl içinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40’lara çıkarmayı, mobilyada ise liderliği hedeflediklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdemoğlu, “Erdemoğlu Holdingin 21 şirket ve 6 bin 500 çalışanı ile 2012’de 1 milyar 800 milyon TL ciro elde etti. Bu yılı da yüzde 15 artışla kapatmayı hedefliyoruz. 2013, özellikle odaklandığımız halı, mobilya ve iplik sektörlerinde yatırımlara ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu. 1970’li yıllarda iki dokuma tezgahıyla temellerinin atıldığını, bugün dünyanın en büyük makine halısı üreticisi konumunda olduk. Her yıl üretim tesislerimize yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımın ve tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topluyoruz. Türkiye’de halı sektöründe yüzde 20’lik pazar payı ile sektör lideri konumunda bulunuyoruz. Gaziantep ve Rusya’daki üretim tesislerimizde 2012 yılında toplam 30 milyon metrekare makine halısı üretimi yaptık. Dünyada 5 kıtada 70 ülkeye 220 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Almanya’dan Avustralya’ya, Amerika’dan Çin’e her geçen gün ihracatımızı güçlendiriyoruz. Kalite ve güveni ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’de pazar payımızı yüzde 40’lara çıkarmayı, global bir marka olma yolunda kararlılıkla ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.
Halı sektöründe Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markaları ile tüketicilerle buluştuklarını belirten Erdemoğlu, “Bugün Merinos, dünyada en çok satılan halı markası konumunda. Her yıl gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin ihracat lideri, halı sektöründe Turquality sertifikasına sahip ilk Türk markasıdır. Dinarsu’yu aldığımız dönemde yıllık 5 milyon metre kare halı üretimi gerçekleştiren Dinarsu’yu 100 milyon dolarlık yatırımla baştanbaşa yeniledik. 5 yıl gibi kısa bir sürede bu kapasiteyi 20 milyon metre kareye çıkardık. Bugün Dinarsu ile yurtiçindeki varlığımızı güçlendirirken, dünyanın en önemli mağazalarında kendimize haklı bir yer ediniyoruz” şeklinde konuştu.
Erdemoğlu Holding’in 2004 yılında mobilya sektöründe faaliyet göstermeye başladığını belirten İbrahim Erdemoğlu, İzmir Torbalı’da bulunan 125 bin metre karelik fabrikalarında kanepe, oturma grupları, yatak, baza, yemek odası, yatak odası, genç odası ve panel mobilya üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Mobilyada 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, Merinos ve Dinarsu markası ile sektördeki varlıklarını güçlendirmek istediklerini söyledi.
Erdemoğlu, “Halıda ulaştığımız başarıyı mobilyaya da taşımayı, Türkiye’nin en iyilerinden olmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gerek halı gerekse ev tekstili üretiminin temelinde iplik hammaddesi olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu, 1992 yılında iplik üretimine başladıklarını ve Gaziantep, Zonguldak, Çerkezköy ve Rusya’daki fabrikalarında yılda 90 bin ton iplik ürettiklerini belirtti.
Bu sektörde 30 milyon dolar yatırımla Adıyaman Besni’de bir iplik tesisi kuracaklarını söyleyen Erdemoğlu, 2014 yılında hizmete açılacak tesiste 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını dile getirerek şöyle konuştu:
“Bu yatırım aynı zamanda bizim sosyal sorumluluğumuz, doğduğumuz topraklara hizmetimiz olacak. Globalleşen dünyada, yeni sektörlere yatırım yaparak Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Kendi tesislerimizde kullandığımız enerjiyi üretmek için girdiğimiz enerji sektöründe son derece iddialıyız. Bu doğrultuda, ilk olarak Çatalca’da 52,5 MW’lık bir rüzgar santralı lisansı aldık. 100 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak santralin üretim kapasitesini yılda 200 milyon KWH’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımız sürecek. Ayrıca gayrimenkul alanında İstanbul Sefaköy’de bir rezidance inşaatına başladık.”
Erdemoğlu Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk projelerini aktaran İbrahim Erdemoğlu, “Eğitime verilen her desteğin ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu biliyoruz. 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırarak toplumumuzun hizmetine sunduk. Ayrıca her yıl yaklaşık 300 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Eğitim alanında yeni projeleri de olduğunu açıklayan Erdemoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Önümüzdeki günlerde Van’da inşaatını tamamladığımız bir endüstri meslek lisesi açacağız. Adıyaman Besni ilçesinde Adıyaman Üniversitesi’ne bağlı bir Mimarlık Fakültesi yaptıracağız.”
Erdemoğlu, ayrıca Adıyaman’ın Besni ilçesinde bölge insanının ihtiyaçlarına yönelik olarak bir sağlık ocağı ve sosyal tesisler inşa ettiklerini sözlerine ekledi.
Toplantıya; Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.